Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Stenlija kauss: Islanders pirmā uzvara sērijā 23 gadu laikā

Svētdien noskaidrojās atlikušās divas Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālistes. Tā NHL regulārā čempionāta uzvarētāji Vašingtonas Capitals viesos ar 1:0 apspēlēja Filadelfijas Flyers, sērijā triumfējot ar 4-2, bet Ņujorkas Islanders savā laukumā otrajā papildlaikā ar 2:1 pārspēja Floridas Panthers.

Spēlē Filadelfijā vienīgos vārtus mača 29.minūtē guva zviedrs Niklass Bekstrēms, kuram asistēja Aleksandrs Ovečkins. Tikmēr Capitals pirmais vārtsargs Breidens Holtbijs atvairīja visus 26 mājinieku metienus, palīdzot favorītiem uzvarēt mačā un visā sērijā. 

Tikmēr Ņujorkā mājinieki Islanders tikai 54 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 1:1, kad izcēlās kapteinis Džons Tavaress. Nepilnu 31 minūti vēlāk, spēles otrā papildlaika vidū, otrie Tavaresa gūtie vārti ne tikai ļāva triumfēt šajā spēlē, bet arī visā sērijā (4-2). Islanders pirmo reizi kopš 1993.gada spējuši uzvarēt play-off sērijā. 

Tomass Greiss vārtos uzvarētājiem atvairīja 41 metienu. 

Cīņā par vietu Austrumu finālā Capitals, kas tālāk par 2.kārtu nav tikuši kopš 1998.gada, tiksies ar Pitsburgas Penguins, bet Islanders eksaminēs Kristera Gudļevska pārstāvēto Tampabejas Lightning. 

Tikmēr Rietumu konferencē kā otrie pusfinālā iekļuvuši Dalasas Stars, kas viesos ar 5:4 pārspēja Minesotas Wild, sērijā triumfējot ar 4-2. Pirmajos divos periodos Dalasa panāca 4:0, tomēr mājinieki nepadevās un trešajā periodā sameta viesu vārtos četras ripas. Tiesa, vienus vārtus pievienoja arī Stars, ar ko bija gana uzvarai - 5:4. Uzvarētājiem Džeisons Speca izcēlās ar četriem (1+3) punkti, bet trīs  (1+2) Džeimija Benna kontā.

Dalasa pusfinālā tiksies ar Čikāgas Blackhawks un Sentluisas Blues sērijas labāko komandu (tur pašlaik neizšķirts 3-3), bet otrā pusfinālā savus pretiniekus jau gaida Sanhosē Sharks. Par tiem kļūs Anaheimas Ducks vai Nešvilas Predators (sērijā ar 3-2 priekšā Anaheima).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi