Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Tradīcija netiek lauzta - Latvija PČ sāk ar zaudējumu Krievijai

Latvijas hokeja izlase sestdien Stokholmā ar 2:5 piekāpās Krievijas valstsvienībai savā pirmajā pasaules hokeja čempionāta spēlē. Tādējādi Latvijas izlase turpināja tradīciju - pasaules čempionātu augstākajā divīzijā ar uzvaru vēl nav izdevies uzsākt. Vārtus mūsu izlasē guva Miks Indrašis un Kaspars Daugaviņš, bet Krievijai divreiz izcēlās Jevgēņijs Malkins, bet pa vienai ripai Masaļska sargātajos vārtos iemeta Iļja Ņikuļins, Aleksandrs Popovs un Jevgēņijs Kuzņecovs.

Edgara Masaļska kontā 35 atvairīti metieni, bet Semjons Varlamovs pretējos vārtos tika galā ar 24 Latvijas hokejistu raidījumiem. Laika atpūtai nav daudz - jau svētdien 21:15 spēle pret Vāciju.

Pirmo bīstamo situāciju pie Latvijas vārtiem radīja Jevgēņijs Malkins spēles 3.minūtē, bet Masaļskis ripu droši tvēra. Uzreiz pēc tam Latvija palika mazākumā - noraidīts Miķelis Rēdlihs. Vairākumā Krievija bija vairākas labas izdevības atklāt rezultātu, taču nekā. Piedevām tūlīt savu pirmo vairākumu realizēt mēģināja Latvijas izlase. Vairākums sanāca ne mazāk bīstams kā pretiniekiem, tomēr iedegt sarkano lampiņu aiz Varlamova vārtiem vēl neizdevās. Pirmajās 10 minūtēs laukumā bija vērojams gana līdzīgs hokejs. Spēles 11.minūtē vienatnē pret krievu vārtsargu izrāvās M.Rēdlihs, tomēr zaudēja šajā duelī. Jau nākamajā uzbrukumā laba sadarbība izdevās Latvijai - Sprukts piespēlēja Galviņam, bet Guntis - PČ debitantam Mikam Indrašim, kurš ar tālu un netveramu metienu panāca 1:0! Arī uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem Krievija nespēja uzspiest savu spēli, turklāt Latvija bieži devās ātros un bīstamos pretuzbrukumos. Nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms perioda beigām Masaļskis glāba komandu pēc bīstama Malkina metiena no vārtu priekšas, turklāt tūlīt sekoja atkārtots raidījums. Pēdējās minūtēs Krievijai gan bija izteikts pārsvars, tomēr visu mainīja Aleksandra Svitova noraidījums - otrais vairākums Latvijai. M.Rēdlihs vairākumā norībināja vārtu stabiņu, bet periods noslēdzās ar 1:0.

Otrās 20 minūtes Latvija sāka vairākumā. Jānim Spruktam bija laba izdevība no vārtu priekšas, taču neizdevās panākt divu ripu pārsvaru. Arī Krievija pārbaudīja vārtu stabiņa izturību - pēc Jemeļina metiena tikai tas glāba Latviju no vārtu zaudējuma; bīstami no neērtās puses uzmeta arī Malkins, bet Masaļskis savā vietā. Latvijas hokejisti kā lauvas cīnījās aizsardzībā, neļaujot Krievijai turpmākajās minūtēs nopietni apdraudēt Masaļska sargātos vārtus. Ja arī pretiniekiem padevās kāds bīstamāks raidījums, Edgars to droši tvēra. Perioda vārtu autors Miks Indrašis pie apmales neatļauti kavēja pretinieku, par ko saņēma divas soda minūtes. Mazākumā jau trešo reizi mūsējos glāba vārtu stabs, bet pēc Ņikuļina metiena no zilās līnijas rezultāts tomēr kļuva 1:1. Visai drīz Andris Džeriņš vēlreiz mazākumā atstāja Latviju, bet Krievija vairākumā sodīja mūsējos, izspēlējot skaistu vārtu guvumu līdz pat tukšiem vārtiem - 1:2. Perioda pēdējā minūtē noraidījums Krievijai - Latvija 3.periodu sāka vairākumā.

Aleksejam Širokovam pašās vairākuma beigās padevās bīstams metiens, pēc kura Krieviju glāba Varlamovs. Perioda 5.minūtē ieilga pauze pēc epizodes, kad divi Latvijas hokejisti kopā ar Varlamovu ietriecās Krievijas vārtos. Vārtsargu pārbaudīja mediķi, bet tehniskais personāls tikmēr vietā novietoja vārtus. Krievijas lielākā zvaigzne Malkins uzreiz pēc pauzes panāca jau 3:1 - Popova metienu Masaļskis kritienā atsita, bet Malkins ripu raidīja jau faktiski tukšos vārtos. Vēl dažas minūtes vēlāk jau ceturtos vārtus guva krievu vadošā maiņa - pēc Perežogina piespēles pretuzbrukumā Popovs pārspēja Masaļski. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Latvija nokļuva vairākumā un šoreiz to pārvērta gūtos vārtos - no tuvas distances izcili precīzs bija Kaspars Daugaviņš un rezultāts kļuva 2:4. Latvijas prieki gan bija pavisam īsi, jo Krievijas valstsvienības jaunākais hokejists Jevgēņijs Kuzņecovs ar skaistu metienu no aizsega pārspēja Masaļski. Atlikušajās trīs minūtēs rezultāts vairs nemainījās un Latvija arī 2012.gada pasaules čempionātu sāka ar zaudējumu - 2:5.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina Miku Indraši, bet Krievijai šo godu izpelnījās Jevgēņijs Malkins, kura kontā divas iemestas ripas un rezultatīva piespēle. Jau svētdien plkst. 21:15 Latvija izlase aizvadīs S apakšgrupas otro spēli pret Vācijas izlasi, kas pirmajā spēlē ar 3:0 pārspēja Itāliju.

Pasaules hokeja čempionāts. S grupa. 2012.gada 5.maijs. Stokholma, Ericsson Globe Arena.

Latvija – Krievija 2:5 (1:0;0:2;1:3)

Vārti: 11:32 Indrašis (Galviņš, Sprukts) 1:0; 33:45 Ņikuļins (Perežogins, Malkins, vair.) 1:1; 36:29 Malkins (Ņikuļins, vair.) 1:2; 45:03 Malkins (Popovs) 1:3; 50:53 Popovs (Perežogins, Kaļiņins) 1:4; 55:21 Daugaviņš (Pujacs, Bārtulis, vair.) 2:4; 56:53 Kuzņecovs (Kuļjomins) 2:5

Vārtsargi: Edgars Masaļskis - Semjons Varlamovs

Metieni: 26 (10/9/7) - 40 (17/15/8)

Soda minūtes: 6-8

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi