Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ufas ekspresis niķojas

1.decembra spēlē, Ufā, Rīgas Dinamo beidzot pārvarēja lāstu – nekad un nekādos apstākļos neuzvarēt Ufu – klubu, kas komplektēta no paša augstākā līmeņa Krievijas hokejistiem un atbilstošu budžetu šādu ambīciju apmierināšanai.

No neoficiāliem avotiem zināms, ka kluba budžets ik gadu svārstoties ap 60 miljoniem dolāru. Valūta varot mainīties – tik pat labi, tie varot būt arī eiro. Var nojaust, ka Yulaev menedžmentam nav jāiespringst skaitot santīmus, par ko liecina atsevišķi masu medijos parādījušies fakti, piemēram, nupat atlaistais Maksims Sušinskis un Oļegs Tverdovskis sezonas laikā uz abiem algās būtu saņēmuši vairāk kā 5 miljonus ASV dolārus. Iepriekšējo divu sezonu nešķiramais treneru tandēms Bikovs&Zaharkins esot bijuši vislabāk atalgotie hokeja treneri pasaulē, sezonas laikā saņemot attiecīgi 2,7 un 2,3 miljonu dolāru pēc nodokļu nomaksas. Labākie Krievijas un NHL treneri sezonas laikā saņemot ap 2 miljoniem, taču šī summa ir pirms nodokļu samaksas, kas ir 30-50 procenti no algas, atkarībā no valsts, kurā treneris strādā.

Tas, ka pērnās sezonas Gagarina kausa ieguvējs, Ufas Salavat Yulaev šobrīd līgas kopvērtējumā ieņem 14.vietu, nenoliedzami ir viena no šīs sezonas lielākajām sensācijām. Budžeta ziņā klubam, kas stabili un nemainīgi ieņem vietu pirmajā trijniekā, vieta kopvērtējumā ir pazemojoša. To labi apzinās un situāciju risināt mēģina kluba vadība – Tverdovskis, Sušinskis atlaisti, galvenais treneris Mihaļovs no kluba atbrīvots jau otro reizi (pirmo reizi pēc neveiksmīgā snieguma pirmajā play off kārtā 2008/2009.gada KHL sezonā).

Lai arī Ufai problēmas šajā sezonā sagādā vārtsargu līnija (pērnās sezonas kluba veiksmīgais vārtsargs zviedrs Ersbergs nepārliecinošās spēles dēļ tāpat kā otrais vārtsargs Vitālijs Koļesņiks sēž un beņķa), pārsteidzoši, ka par visas līgas uzticamāko vārtu vīru kļuvis Salavat Yulaev 3.vārtsargs Ņikita Davidovs, kurš ar atvairītajiem 95,1% metienu ieņem pirmo vietu visu KHL vārtsargu topā. Tiesa, Ņikita aizvadījis tikai 6 spēles. Varam droši prognozēt, ka algu attiecība starp Ersbergu un vietējo audzēkni Davidovu ir vismaz 10 kārtīga, un tas kluba vadībai lieku reizi liek pārdomāt ieguldītās naudas lietderību attiecībā pret parādīto sniegumu.

No statistikas viedokļa, diametrāli pretējas vietas ieņem ufiešu aizsardzība un uzbrukums. Skatoties kluba statistiku pēc ielaisto ripu daudzuma, ufieši pagaidām ieņem 20.vietu 23 komandu konkurencē. Ielaistas 89 ripas. Salīdzinājumam, visvairāk ielaiduši Čehovas Vitjaz – 100 ripas. Tik tālu nu ufieši nonākuši, ka tos salīdzina ar kaušļiem no Čehovas. Toties Salavat Yulaev šajā sezonā var lepoties ar 4 labāko uzbrukumu līgā. Pretinieku vārtos iemestas 88 ripas, bet ja klubā spēlē tādi uzbrucēji kā Radulovs, Saprikins, Zinovjevs, Kozlovs, Grigorenko, Ščastļivijs un citi, tad 4. vieta ir kā minimums, loģiska.

Ar spēli pret Rīgas Dinamo, Salavat Yulaev uzsāk savu 4 izbraukumu spēļu sēriju maršrutā Rīga – Pēterburga – Mitišči - Kazaņa. Skaidrs, ka no ufiešu viedokļa nomināli vājākais ir tieši Rīgas klubs, papildus motivācija būs arī svaigais zaudējums rīdziniekiem savās mājās ar 1:2. Savukārt rīdziniekiem pēc pēdējā laika aizvadītajām spēlēm izskatās, ka ir gluži vienalga, ar ko un kur spēlēt. Vai Ufas jaunapstiprinātais galvenais treneris Veners Safins būs izpētījis rīdzinieku šīs sezonas trumpjus (sasiet pretinieku viduszonā, spēles disciplīna visu 60 (vai atkal 58?) minūšu garumā, iemest par vieniem vārtiem vairāk, nekā ielaist), un spējis izdomāt un ieskaidrot saviem padotajiem kā spēlēt, lai tiktu pie uzvaras, redzēsim jau šovakar uz Arēnas Rīga ledus. Spēles sākums pl.19.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi