Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Uzvara pār Vitjaz tuvina Rīgas Dinamo Gagarina kausa izcīņai

Rīgas Dinamo hokejisti kārtējā Kontinentālās hokeja līgas spēlē ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Čehovas Vitjaz komandu. KHL Rietumu zonas turnīra tabulā rīdzinieki saglabā astoto vietu, tuvākos konkurentus apsteidz par pieciem punktiem un vairs tikai par punktu atpaliek no septītajā pozīcijā esošajiem Maskavas CSKA.

Pirmā reāla vārtu gūšanas iespēja pie viesu vārtiem izveidojās 5.minūtē, kad pēc Petrovicka un Hosas saspēles ripa pārlidoja nedaudz pāri vārtiem. Tiesa, līdz tam 2 – 3 metienus no patālas distances nācās atvairīt Masaļskim.

Piecas minūtes vēlāk Hosa varēja izcelties vēlreiz, taču viņa netraucēts metiens atkal nebija precīzs. Reālu labumu rīdziniekiem neizdevās gūt arī no pirmā skaitliskā vairākuma. Teritoriāls pārsvars nenoliedzami piederēja Dinamo, taču rezultāts nemainījās.

Pirmās trešdaļas beigās briesmās jau bija rīdzinieku vārti. Vitjaz hokejisti, kuri līdz tam Masaļski pārsvarā apdraudēja ar tāliem metieniem, izspēlēja ātru pretuzbrukumu, un ne bez veiksmes palīdzības Dinamo vārtsargs glāba komandu.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē ripa beidzot atrada ceļu uz viesu vārtiem, taču pēc videoieraksta noskatīšanās vārti netika ieskaitīti. Ņiživija raidīto ripu Iguldens vārtos ievirzīja ar slidu.

Taču dažas minūtes vēlāk Vitjaz cietoksni tomēr izdevās ieņemt likumīgā veidā. Spēlējot četratā pret trijiem Čehovas kluba laukuma spēlētājiem, viesu aizsargu vārtu tuvumā piemirstais Sorokins veikli apspēlēja Vitjaz vārtsargu Deņisovu.

Arī pēc vārtu guvuma Dinamo hokejisti saglabāja ievērojamu pārsvaru, kaut arī pāris kļūdas savā aizsardzības zonā varēja beigties bēdīgi. Tāpat pietiekami bīstami bija arī Vitjaz pretuzbrukumi.

Trešā perioda otrajā minūtē dinamieši bija ļoti tuvu vārtu zaudējumam – viens no viesu uzbrucējiem pretuzbrukumā netrāpīja tukšā vārtu stūrī. Taču tūdaļ pat rīdzinieki ieguva skaitlisko vairākumu un otro reizi mačā to realizēja. Plašu saspēli Vitjaz zonā ar 32.precīzo metienu sezonā pabeidza Hosa – 2:0.

Pēc otro vārtu guvuma spēle nedaudz zaudēja savu dinamismu. Spēka divcīņu kļuva vairāk, bet vārtu gūšanas momentu skaits mazinājās. Perioda vidū nervi neizturēja vienam no Vitjaz “policistiem” Gretonam, kurš nopelnīja divminūšu sodu un pēc tam arī disciplināro sodu līdz spēles beigām par tiesnešu lēmuma apstrīdēšanu.

Nepagāja pat pusminūte, kad Dinamo hokejisti trešo reizi spēlē realizēja vairākumu. Ripa veiksmīgi atlēca pie Ņiživija un rezultatīvu piespēļu autors abu pirmo vārtu guvumā trieca to zem pārliktņa – 3:0.

Diemžēl Rīgas Dinamo un Edgaram Masaļskim “sauso” uzvaru neizdevās nosargāt. Mazliet pasīvi rīdzinieki nospēlēja aizsardzībā, un Zuborevs ar atkārtotu metienu raidīja ripu tukšā vārtu stūrī – 3:1.

Šī bija Dinamo ceturtā uzvara pēc kārtas.

Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs piektdien pret Ņižņijnovgorodas Torpedo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kontinentālā hokeja līga

Rīgas Dinamo – Čehovas Vitjaz 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Vārti: 27:05 Sorokins (Ņiživijs, vair.) – 1:0, 42:46 Hosa (Ņiživijs, Ozoliņš, vair.) – 2:0, 51:52 Ņiživijs (Ozoliņš, vair.) – 3:0, 55:49 Zuborevs (Kartoškins) – 3:1

KHL Rietumu zonas turnīra tabula
1. SKA                51    113
2. HK MVD          51    90
3. Dinamo (M)    51    94
4. Lokomotiv      52    90
5. Spartak          52    89
6. Atlant             51    87
7. CSKA              51    76
8. Dinamo (R)   51    75
9. Torpedo         51    70
10. Severstaļ      51    67
11. Dinamo (Mn) 51    59
12. Vitjaz            51    45

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi