Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valdība atbalsta 2014.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Latvijā

Latvijas Hokeja federācija (LHF) saņēmusi valsts valdības garantijas vēstuli, kas apliecina atbalstu cīņā par 2014. gada pasaules hokeja čempionāta organizēšanu Latvijā, tāpēc LHF turpinās cīnīties par rīkošanas tiesību iegūšanu, aģentūrai BNS pirmdien pastāstīja LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Pagājušajā nedēļā Cīrihē notika Pieteikumu komisijas sēde, kurā tika apstiprināti 2014. gada čempionāta rīkošanas kandidāti. Bez Latvijas uz šo godu pretendē arī Baltkrievija, Ukraina un Ungārija, savukārt Čehija savu kandidatūru atsauca, koncentrējoties uz kāda tālāka čempionāta rīkošanas tiesību iegūšanu.

LHF prezidents Lipmans uz Cīrihi varēja vest arī valdības izsniegtu garantijas vēstuli. "Pēdējā brīdī saņēmām garantijas vēstuli, kuru parakstīja premjers [Valdis] Dombrovskis, līdz ar to mēs turpinām cīnīties par tiesību iegūšanu," sacīja Lipmans, kurš pirms tam masu medijos bija izteicies, ka bez valdības atbalsta nav vērts veikt nopietnu aizkulišu darbu, aģitējot citas Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) dalībvalstis atbalstīt Latvijas piedāvājumu.

Lipmans uzskata, ka nopietnākā konkurente cīņā par organizēšanas tiesību iegūšanu varētu būt Baltkrievija, kur sagatavošanas darbs notiek visaugstākajā līmenī ar valsts prezidenta Aleksandra Lukašenko personīgu ieinteresētību un atbalstu. "Viņi [baltkrievi] ir galvenie konkurenti, jo tur viss notiek tā, it kā viņi šo čempionātu jau būtu ieguvuši. Jāteic, viņi patiešām ir malači, jo jau ļoti daudz ir izdarījuši," klāstīja Lipmans. Minskā ielās jau esot izlīmēti plakāti, kas reklamē 2014. gada pasaules čempionātu, baltkrievi jau ir izveidojuši šā čempionāta logo un veikuši citus svarīgus priekšdarbus, piemēram, izveidojot rīkotāju orgkomiteju.

Čempionātu pie sevis dabūt ļoti vēlas arī Ungārija, taču Lipmans uzskata, ka līdz balsošanai, kas notiks IIHF kongresā 8. maijā, ungāri vairs nebūs nopietni konkurenti, jo diezin vai viņu izlase noturēsies elites divīzijā. "Ja ungāri izkrīt, viņi čempionātu nedabūs," uzsvēra Lipmans.

LHF prezidents norādīja, ka salīdzinājumā ar 2006. gada pasaules čempionātu, kas norisinājās Rīgā, pašlaik situācija Latvijai ir labvēlīgāka. "Tad bija grūtāk, jo mani atbalstīja un man ticēja tikai retais. Arī konkurenti tad bija spēcīgāki, jo, piemēram, zviedri tad visādi centās pierunāt citus, lai nebalso par mums," atcerējās Lipmans.

Tagad esot jūtama arī valsts augstāko amatpersonu ieinteresētība. "Prezidents Valdis Zatlers mūs atbalsta un pateica, ka nepieciešamības gadījumā ir gatavs aizbraukt uz IIHF kongresu un sniegt atbalstu. Mūs atbalsta arī Rīgas dome. Man patika arī Dombrovska redzējums, ka vajag atbalstīt iespēju iegūt čempionātu. Viņš saprot, ka nedrīkst visu laiku tikai raudāt par krīzi, bet ir jādomā arī par nākotni," gandarījumu pauda Lipmans. Ja pirms 2006. gada čempionāta bijusi situācija, ka premjers publiski aicinājis pārējos ministrus nejaukties ar Lipmanu, tad tagad tā neesot. "Viņi [politiķi] ir sapratuši, ka mēs spējam noorganizēt pasaules čempionātu ļoti augstā līmenī," piebilda hokeja funkcionārs.

Latvijā pasaules hokeja čempionāts norisinājās 2006. gadā, savukārt Baltkrievijā, Ukrainā un Ungārijā elites divīzijas komandas nav sacentušās. 2009. gada pasaules čempionāts risināsies Šveicē, vēl pēc gada Vācijā, kam sekos čempionāti Slovākijā, Somijā un Zviedrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi