Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Vārtsargs Sedlāčeks labprāt paliktu Rīgas Dinamo arī nākamsezon

Dinamo komandai, kas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēm nav kvalificējusies, šosezon atlikusi vairs tikai viena spēle, taču, domājot par turpmāko, čehu vārtsargs Jakubs Sedlāčeks labprāt gribētu palikt šajā klubā, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja hokejists.

Kā zināms, Rīgas Dinamo otrdien savā laukumā ar 1:0 uzveica Maskavas Dinamo. Šajā mačā Sedlāčeks atvairīja 25 pretinieku metienus, trešo reizi sezonā paliekot "sausā".

"Šajā mačā jutos tiešām labi, turklāt izlašu pārtraukums mums nāca par labu. Arī pārējie komandas hokejisti bija labā formā, kas ļāva izcīnīt uzvaru. Esam par to ļoti priecīgi," atzina Sedlāčeks.

Čehu vārtsargs pagājušajā nedēļā, kad Rīgas Dinamo aizvadīja spēli Slovākijā pret Bratislavas Slovan, satika savu aģentu. "Pārrunājām, tagad viņš kontaktējas arī ar Rīgas kluba vadību. Redzēs, vai Dinamo gribēs mani paturēt un kādi būs nosacījumi. Jebkurā gadījumā viņiem ir pirmtiesības uz mani, tāpēc manīs, kas notiks nākotnē. Protams, es pats gribētu palikt Rīgas Dinamo rindās, turklāt pēdējā laikā spēlēju daudz, par ko esmu ļoti priecīgs. Sezonu man izdodas noslēgt labi, gaidīju savu iespēju ilgu laiku," pastāstīja 25 gadus vecais hokejists, kuram pēc šīs sezonas beigsies līgums ar komandu.

"Izlašu pārtraukumā mums piešķīra pāris brīvdienas, kas mums bija ļoti svarīgi, jo komandā noskaņojums nebija tas labākais. Pāris spēlētājiem bija arī veselības problēmas. Negribējām par to čīkstēt. Līdz ar to bija ļoti svarīgi nedaudz relaksēties un atgūt spēkus. Domāju, tas arī ļāva demonstrēt savu labāko sniegumu mačā pret Maskavas Dinamo," uzskata vārtsargs.

"Lai gan neesam sasnieguši izslēgšanas spēles, motivāciju sezonas pēdējiem diviem mačiem tik un tā var atrast. Mums jāspēlē sava prieka, pilsētas, līdzjutēju, nākotnes vai treneru dēļ. Ir daudz veidu, kā atrast motivāciju. Nav tā, ka pēdējās divās spēlēs vienkārši ''atsitīsim numuru'' un dosimies atpūtā. Katrā spēlē vēlies uzvarēt neatkarīgi no tā, vai esi iekļuvis izslēgšanas spēlēs vai neesi," uzsvēra Sedlāčeks.

Rīgas Dinamo sezonas noslēdzošo spēli aizvadīs ceturtdien savā laukumā pret Gagarina kausa īpašnieci Sanktpēterburgas SKA.

"Pēdējais sezonas mačs jāspēlē līdzīgi kā pret Maskavas Dinamo. Šī aizsargu izpildījumā bija viena no labākajām spēlēm šosezon. To ļoti novērtēju, un cerams, tādā pašā garā arī turpināsim," piebilda Sedlāčeks, kurš Rīgas Dinamo komandā spēlē trešo sezonu.

Sedlāčeks dzimis Čehijas pilsētā Zlīnā un šīs pilsētas klubā Zlin arī aizvadīja teju visu karjeru, pirms pievienojās Rīgas Dinamo. No sākuma vārtsargs spēlēja jauniešu komandās, bet pēc tam piecas sezonas Čehijas Ekstralīgā.

Vārtsargs ir spēlējis arī Čehijas U-20 un U-18 izlasē, kā arī divus pārbaudes mačus aizvadījis Čehijas pieaugušo izlases sastāvā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas Dinamo ar 72 punktiem 59 spēlēs joprojām ir 12.vietā.

Rīgas Dinamo Gagarina kausa izcīņai divus gadus pēc kārtas nav spējis kvalificēties pirmo reizi vēsturē. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi