Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vasiļjevs: Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā būs ļoti labas spēles

Viens no pieredzējušākajiem Latvijas hokeja izlases uzbrucējiem Herberts Vasiļjevs uzskata, ka gaidāmajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā skatītājus gaida labas un interesantas spēles, jo hokejisti ir labā kondīcijā un nav zaudējuši spēles ritmu.

"Domāju, ka šis turnīrs tiks aizvadīts labākā kondīcijā nekā, piemēram, pasaules čempionāti, kad pirms to sākuma dažiem ir bijusi lielāka pauze, bet citi ir spēlējuši līdz bezsamaņai. Tagad visi ir labā spēļu ritmā, ir bijusi dažu dienu pauze, kas nāk par labu. Visi ir labā fiziskā kondīcijā, taču tas neattiecas tikai uz mums[Latvijas izlasi], tas pats ir arī ukraiņiem un pārējiem. Domāju tās būs ļoti labas spēles," sarunā ar aģentūru BNS prognozēja Vasiļjevs.

Pats hokejists no Vācijas, kur spēlē Krēfeldes "Pinguine" komandā, ieradies teicamā noskaņojumā, ko uzlaboja veiksmīgas pēdējās spēles un piedalīšanās Vācijas hokeja līgas Zvaigžņu spēlē. "Nav par ko žēloties, dzīve ir laba, jo pēdējās nedēļas Krēfeldes sastāvā ir labi aizvadītas," priecājās hokejists, kurš ir "Pinguine" otrs rezultatīvākais spēlētājs ar 18 gūtiem vārtiem un 32 rezultatīvām piespēlēm.

Arī izlasē valda patīkama atmosfēra. "Visi čaļi ir gatavi spēlēt un noskaņojums ir ļoti labs. Tagad jāizmanto treniņi, lai varētu saspēlēties maiņas, bet ceturtdien[pirmā spēle turnīrā] sākas īstais darbs. Treniņos mums vajag gan saspēlēties, gan izrunāties, jo ir nianses, kas atšķiras no spēlētā hokeja klubos, no spēlētā izlasē," uzsvēra Vasiļjevs, kuram turnīrā būs jācīnās kopā ar sev jauniem partneriem - Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu. Viņu līdzšinējais partneris Armands Bērziņš ir guvis pleca traumu.

"Tas, ka viņi[Dārziņš un Rēdlihs] ir saspēlējušies, ir ļoti labi. Es varu saspēlēties ar jebkuru partneri, man tikai jāskatās un treniņi jāaizvada tā, lai es varētu saprast kā un kurš spēlē. Būs nedaudz jāpielāgojas, taču tas nebūs grūti," Vasiļjevs partneru maiņā problēmas nesaskata, tāpat kā faktā, ka izlasē atšķirībā no kluba jāspēlē centra uzbrucēja postenī. "Izlasē jau piecus, sešus gadus pēc kārtas spēlēju centrā, lai gan klubā tikai pa malu. Izlasē jāpārslēdzas, jādomā nedaudz savādāk, taču jāspēlē tur, kur ieliek," saka 32 gadus vecais spēlētājs.

Latvijas izlases mērķis kvalifikācijas turnīrā ir tikai uzvara un ceļazīmes iegūšana, tāpēc pretiniekus vieglajos un neparocīgajos nedrīkst šķirot. "Katra spēle jāņem nopietni un katrā spēlē jāsper solis uz priekšu. Nevar vienkārši teikt - tagad mums ir trīs spēles, divas vinējam, vienu zaudējam. Tā nevar, mums jāuzvar katra spēle," bilda Vasiļjevs.

Pretinieku sīkāka izvērtēšana izlasei vēl tikai priekšā, taču darba ritms un pats turnīrs solās būt ļoti straujš.

"Pirms pasaules čempināta ir kāds mēnesis, lai varētu izmantot visādus virknējumus un sastāvus, bet tagad trenerim jāparāda laimīgā rociņa, un jāizvēlas pareizais sastāvs no paša sākuma, jo eksperimentēt laika vairs nebūs. Mums spēlētājiem ir jāsaprot, ka jebkurā virknējumā, jebkādā sastāvā mērķis ir jāsasniedz".

Vasiļjevs uzskata, ka tas, ka Latvijas izlases kodolu veido Rīgas "Dinamo" hokejisti, komandai nāks tikai par labu. "Mani priecē, ka kodols ir no viena kluba, jo mūsu komandai tas noteikti palīdzēs, un palīdzētu jebkurai komandai. Izlasei tas bija vajadzīgs jau sen. Līdz šim spēlētāji vienmēr bija samesti no visiem klubiem. Beidzot ir komanda, kurā spēlē vairākums no izlases un tas ir ļoti labi, tas palīdzēs. Arī skatītāji ir redzējuši lielāko daļu no komandas, un zina, ko var sagaidīt".

Latvijas hokeja izlase olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz 2010. gada spēlēm Vankūverā. Turnīra pirmajā dienā ceturtdien Latvijas spēlēs pret Ungāriju (plkst. 19), 6. februārī tiksies ar Ukrainu (plkst. 19.), bet svētdien 8. februārī ar Itāliju (plkst. 17).

Līdz šim Latvijas izlase spēlējusi trīs ziemas olimpiskajās spēlēs - pirmās brīvvalsts laikā 1936. gadā Garmišpartenkirhenē (Vācija), bet pēc neatkarības atgūšanas 2002. gadā Soltleiksitijā (ASV), ieņemot 9. vietu, un 2006. gadā Turīnā (Itālija), paliekot pēdējā 12. vietā. Uz 1994. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Lillehammerā un 1998. gada spēlēm Nagano hokejisti nespēja kvalificēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi