Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

VIDEO: Rēdlihs piespēlē, Lokomotiv sagādā jau otro sensāciju Gagarina kausā

Latvijas hokeja izlases uzbrucēju Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas Lokomotiv komanda piektdien savā laukumā ar 2:0 (0:0; 0:0; 2:0) uzveica zvaigžņoto Sanktpēterburgas SKA, tādējādi pēc trīs gadu pārtraukuma kvalificējoties KHL Rietumu konferences finālam. Visā sērijā Jaroslavļa bija pārāka ar 4-2.

Latviešu pārstāvētā kluba pretinieki cīņā par vietu Gagarina kausa finālā būs Prāgas Lev, kas piektdien sērijas sestajā mačā ar 1:0 uzveica Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas Donbass. Sērijā ar 4-2 uzvarēja Prāga. Pēdējos divos mačos Bārtulis laukumā nedevās.

Lokomotiv un SKA sērijas sestajā mačā Jaroslavļā pirmie vārti tika gūti vien 44.minūtē, kad pēc Rēdliha un Džefa Pleta piespēlēm vārtus guva ceturtās maiņas uzbrucējs Jurijs Petrovs. Vēl septiņas minūtes vēlāk aizsargs Vitālijs Višņevskis dubultoja pārsvaru, bet atlikušajā laikā SKA tā arī neprata gūt kaut goda vārtus. Mājinieku vārtsargs Kērtiss Senfords atvairīja visus 26 SKA metienus, aizvadot kārtējo teicamo maču šajā izslēgšanas turnīrā. Tikmēr spēcīgā SKA komanda, kas allaž bijusi starp favorītiem, arī sesto play-off skrējienu noslēdza ar rūgtu neveiksmi.

Rēdlihs Lokomotiv otrajā maiņā uz ledus pavadīja 14:26 minūtes, izceļoties ar vienu metienu un diviem spēka paņēmieniem. Viņa maiņas partneris Sprukts 13:13 minūtēs uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem, nopelnīja divus divminūšu noraidījumus un izpildīja vienu spēka paņēmienu. Kopumā 13 play-off mačos Miķelim pieci (2+3) rezultativitātes punkti, bet Jānis iekrājis četras piespēles.

Kā zināms, Rietumu konferences 1.kārtā Lokomotiv smagā septiņu spēļu sērijā uzveica čempionus Maskavas Dinamo, bet nu pārspējuši arī konferences otru labāko komandu SKA. Jaroslavļa play-off kvalificējās tikai dažas kārtas pirms čempionāta beigām kā pēdējie Rietumos.

Pēdējo reizi Lokomotiv konferences finālā spēlēja pirms trim gadiem - pēdējā sezonā pirms traģiskās aviokatastrofas 2011.gada 7.septembrī, kurā bojā gāja visa komanda, arī latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Gagarina kausa finālā komanda iekļuvusi vienu reizi pašā pirmajā KHL sezonā, kad piekāpās Kazaņas Ak Bars.

VIDEO: Lokomotiv pirmo vārtu guvums


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi