Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Visas Rīgas Dinamo pārbaudes spēles plānots aizvadīt Latvijā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo, neskatoties uz joprojām neskaidro finansiālo situāciju, pirmdien publicējusi pirmssezonas sagatavošanās plānu, atklājot, ka tas ietvers astoņus pārbaudes mačus, kas visi notiks Latvijā.

2015./16. gada KHL sezona sāksies agrāk - jau 24. augustā, tādēļ Rīgas Dinamo komanda gatavošanos jaunajai sezonai sāks jūlija sākumā, vispirms veicot medicīniskās pārbaudes, kā arī trenējoties Piņķos un Jūrmalā, bet no 13.jūlija aizvadīs tradicionālo treniņnometni Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kas ilgs līdz 28.jūlijam un noslēgsies ar pirmo pārbaudes spēli turpat Valmierā pret KHL klubu Podoļskas Vitjaz, kas šajā laikā arī aizvadīs treniņnometni Latvijā.

Pēc tam komanda atgriezīsies Piņķos, un jau 30. un 31.jūlijā Inbox.lv ledus hallē divreiz samēros spēkus ar KHL komandu Novosibirskas Sibirj.

Savukārt 3.augustā Volvo ledus hallē rīdzinieki vēlreiz sacentīsies ar Vitjaz, turpinot trenēties Piņķos.

Turpinājumā no 16. līdz 20.augustam Arēnā Rīga jau septīto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais Latvijas Dzelzceļa kausa turnīrs, kurā šogad bez mājiniekiem piedalīsies Jaroslavļas Lokomotiv, Kazaņas Ak Bars un Minskas Dinamo vienības. Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem notiks spēles par pirmo vietu un trešo vietu.

2009.gadā Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā uzvarēja Rīgas Dinamo, kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja Lokomotiv komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja Lokomotiv. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa Lokomotiv komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto Lokomotiv komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas Dinamo, bet pērn triumfēja Ak Bars, titula mačā pārspējot mājiniekus.

Kā ziņots, iepriekšējā sezonā Rīgas Dinamo otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu.

Starpsezonā ilgstoši nebija skaidrības par Rīgas Dinamo nākotni. Kaut informācija joprojām nav apstiprināta oficiāli, pagājušās nedēļas sākumā AS Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis apstiprināja, ka vienošanās ar jaunajiem finansētājiem, kas būs no gāzes biznesa, ir panākta.

Nesen kļuva zināms, ka Rīgas Dinamo komandas galvenais treneris Artis Ābols karjeru turpinās Toljati Lada vienības treneru kolektīvā. Savukārt par Pētera Skudras palīgu Ņižņijnovgordas Torpedo rindās grasās kļūt Ģirts Ankipāns.

Kā zināms, šobrīd Rīgas klubam palikušas tiesības tikai uz kopumā desmit hokejistiem - līgumi ir spēkā vārtsargam Jakubam Sedlāčekam, aizsargam Krišjānim Rēdliham un uzbrucējiem Robertam Bukartam, Laurim Dārziņam un Brokam Troteram. Tāpat Dinamo saglabā tiesības uz aizsargu Oskaru Cibuļski un uzbrucējiem Andri Džeriņu, Miku Indraši, Kasparu Saulieti un Māri Bičevski, kuriem vienošanās gan ir noslēgušās, bet viņi kā ierobežoti brīvie aģenti maija beigās nespēja uzrādīt vienošanos ar citu klubu, līdz ar to sportiskās tiesības uz hokejistiem palika iepriekšējai komandai.

Nesen Sējējs aģentūrai LETA pauda, ka skaidrība saistībā ar jauniem līgumiem ar spēlētājiem un treneriem, iespējams, izskanēs šonedēļ.

Savickis iepriekš paudis, ka vienības budžets gadā ir 12 miljoni eiro, bet, ja Rīgas Dinamo iekļūs KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū, tai būs garantēta piedalīšanās sacensībās uzreiz uz trim gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi