Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Zembergs par hokeja izlases izredzēm palikt elitē: Laiks vīriem

Patiesībā Latvijai Pasaules čempionāts tagad tikai pa īstam sākas. Šis apgalvojums gan ir spēkā tikai tādā gadījumā, ja paši hokejisti domā, ka viņi patiešām ir piederīgi hokeja elitei.

Saglabājoties iepriekšējai izspēles kārtībai, pēc trijiem zaudējumiem būtu jāsvīst izdzīvošanas turnīrā. Savulaik, kad elitē spēlēja divpadsmit komandas, ir bijusi pat tik nopietna situācija, kad vietas saglabāšanai vajadzēja apspēlēt ASV izlasi, un 1998. gadā Latvijas komanda to arī paveica, uzvarot amerikāņus ar 3:2. Atkāpe bija nepieciešama tādēļ, lai šī paaudze saprastu, cik sīksts raksturs bija tā laika paaudzei. Veči varēja izlamāties, bet tad sanākt kopā aiz slēgtām durvīm un vienoties darīt visu caur sāpēm un asinīm, lai reabilitētos līdzjutēju priekšā.

Kapteinis Lauris Dārziņš sola, ka komanda nepadosies. Tas labi, bet no vārdiem pienācis laiks pāriet pie darbiem. Visiem. Arī treneriem. Ar gudriem, nevis eksperimentāliem un avantūristiskiem lēmumiem. Piemēram, ja reiz Kulda ir spēlējis visaugstākajā līmenī un ja viņam ir spēcīgs metiens, tad varbūt viņam uzticēties skaitliskajā vairākumā, nevis pirmo reizi elites katlā iemestajam Freibergam. Viņa laiks vēl pienāks. Tas ir tikai viens piemērs.

Ja treneri to nesaka, tad spēlētājiem pašiem vajadzētu sanākt kopā un pašiem sev uzdot jautājumu, cik reižu katrs ir gūlies zem ripām un cik kuram ir bijuši muļķīgi noraidījumi? Varbūt partneru teiktais iedarbosies efektīvāk nekā treneru runas un darbība uz soliņa. Galu galā ārzemju treneri var aiziet uz neatgriešanos, bet, tā turpinoties, no apakšas uz augšu atpakaļ būs jārāpjas pašiem.

Atļaušos apgalvot, ka lielā mērā izlases liktenis tagad ir pieredzējušo spēlētāju rokās. No viņu prasmes atrast pareizos vārdus. Nebūtu jābaidās kaut ko ierosināt arī treneriem. Ja nu izdodas pārliecināt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi