Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Znaroks jauno darba cēlienu sāks optimistiskā noskaņojumā

Trīs gadu garumā iespēlēts sastāvs un labvēlīgs mikroklimats komandā hokeja izlases trenerim Oļegam Znarokam ļauj cerīgi skatīties uz diviem atbildīgiem nākamās sezonas turnīriem — olimpiskajām spēlēm Vankūverā un 2010.gada pasaules čempionātu Vācijā. "Liela nozīme gan būs tam, kuri spēlētāji nonāks treneru rīcībā.

Manās interesēs ir, lai pēc iespējas vairāk kandidātu spēlētu Eiropā," jauna darba cēliena sākumā skaidro Znaroks. Izlases treneris pagarinājis līgumsaistības ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF).Pirms trijiem gadiem Znaroks sāka darbu izlasē. Pirmie divi gadi nebija tik veiksmīgi, kā cerēts, jo labāko desmitniekā neizdevās iekļūt, taču trešajā darba gadā hokeja izlase Znaroka vadībā atkārtoja visu laiku labāko sasniegumu, pasaules čempionātā Šveicē izcīnot 7.vietu. Trenerim sācies jauns darbs cikls, un pašreizējā situācija ir daudz labvēlīgāka nekā pirms trijiem gadiem. "Izlases kodols ir ieguvis labu spēļu praksi visaugstākajā līmenī, vairākās pozīcijās ir veselīga konkurence, bet pats galvenais — mums ir lielisks kolektīvs, kuram ir pa spēkam sarūpēt patīkamus pārsteigumus," panākuma stūrakmeņus uzskaita Znaroks. Un piebilst: "Un, protams, liels paldies hokeja federācijai un jo īpaši prezidentam Kirovam Lipmanam, kurš, par spīti sarežģītajai ekonomiskajai situācijai, izlasei ir nodrošinājis visu nepieciešamo."Starpsezonā ir gan arī lietas, kas treneri uztrauc. Vispirms jau vārtsargu jautājums. Aiz izlases stabilajiem kadriem Edgara Masaļska un Sergeja Naumova izveidojusies liela plaisa. Sekotājus neredz."Šajā situācijā man nav saprotama Rīgas Dinamo vadītāju rīcība, nepiedāvājot Naumovam līgumu uz nākamo sezonu. Viņš taču savos gados ir lielisks otrais numurs, jebkurā brīdī gatavs stāties vārtos un spēlēt labā līmenī. Es būtu gatavs Sergeju ņemt savā komandā MVD, taču Krievijas klubos nedrīkst būt divi vārtsargi ārzemnieki. Nav man arī skaidrs, kāpēc Dinamo nepiedāvā līgumu Mārtiņam Karsumam. Labāk taču ir paņemt savējo, nevis tāda paša līmeņa ārzemnieku."Šovasar izlasei koptreniņi nav paredzēti. Komandu vienkopus sapulcēsies tikai februārī pirms olimpiskā turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

uzziņai


Latvijas izlase 2009./2010.sezonā

Pārbaudes spēle
10.II ar Vāciju Frankfurtē

Olimpiskais turnīrs Vankūverā
16.II ar Krieviju
19.II ar Čehiju
20.II ar Slovākiju

Pārbaudes spēles
15. un 16.IV ar Franciju Rīgā
27. un 28.IV ar Baltkrieviju Rīgā
2. un 3.V ar Slovākiju izbraukumā

Pasaules čempionāts Manheimā (7.—23.V)
B grupā kopā ar Kanādu, Šveici un Itāliju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi