Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Znaroks: Redzu, ka puiši ir progresējuši un kļuvuši pieredzējušāki

Latvijas hokeja izlase pirms pārbaudes spēlēm ar Vāciju, kas "Arēnā Rīga" notiks piektdien un sestdien, ir sasniegusi aptuveni pusi no nepieciešamās kondīcijas, kāda plānota pirms došanās uz pasaules čempionātu Šveicē, ceturtdien preses konferencē sacīja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Salīdzinājumā ar citiem gadiem šoreiz izlases gatavošanās plāns ir nedaudz mainīts, un hokejistiem netiek dota tik liela fiziskā slodze kā iepriekšējos gados, jo lielākajai daļai izlases kandidātu bijusi gara un nogurdinoša sezona Rīgas "Dinamo" rindās. "Pret Vāciju nebūs optimālajā formā, apmēram 50 procentu no tās, ko vēlamies sasniegt. Uz ledus esam trenējušies tikai piecas dienas," norādīja Znaroks.

Izlases treniņos piedalās nedaudz vairāk par 30 hokejistiem, un pirmajos mačos pret Vāciju pie spēlēšanas tiks praktiski visi, tādējādi sadalot slodzes. "Vēlamies, lai tie pieredzējušie hokejisti, par kuru spēlēšanu pasaules čempionātā esam pārliecināti, neaizvadītu visas sešas pārbaudes spēles, saglabājot spēku čempionātam. Tāpat gribam dot iespēju savu skatītāju priekšā sevi parādīt jaunajiem puišiem, kas ir tuvu izlasei," uzsvēra treneris.

Daļa izlases kandidātu pasaules čempionātam individuālos treniņos sāka gatavoties no 14. marta, bet uz ledus treniņi notiek kopš 27. marta. Bez divām spēlēm ar Vāciju Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs arī divas spēles ar Franciju (10. un 11. aprīlī) un Slovākiju (16. un 17. aprīlī).

Pagaidām izlasei nav pievienojies neviens no Ziemeļamerikā spēlējošajiem hokejistiem, kur vēl notiek čempionāta spēles, taču izlases vadība cer uz Mārtiņa Karsuma, Kārļa Skrastiņa, Jāņa Sprukta un Oskara Bārtuļa palīdzību.

Znaroks atzina, ka šogad izlase ir labās starta pozīcijās, jo noteikti par labu nākot, ka komandas kodols visu sezonu spēlējis kopā augstā līmenī Rīgas "Dinamo" rindās Kontinentālajā hokeja līgā. Arī kopumā šī sezona Latvijas hokejam bijusi ļoti veiksmīga. "Man ar svaigu skatienu ir redzams, ka puiši ir progresējuši, kļuvuši pieredzējušāki. Un ne tikai tie, kas spēlēja "Dinamo", arī citi. Hokejs kopumā Latvijā ir attīstījies, attieksme ir kļuvusi labāka. Izcīnījām ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, kas valstij kopumā ir milzīgs panākums. Šī sezona tiek aizvadīta uz ļoti labas nots," stāstīja Znaroks, uzsverot, ka tas ir visu - hokejistu, treneru, Latvijas Hokeja federācijas, līdzjutēju un žurnālistu - nopelns.

Neskatoties uz pozitīvo situāciju, pasaules čempionātā Latvijas izlasi viegla dzīve gan negaidot, jo tāpat kā citus gadus visu vajadzēs sākt no nulles un pierādīt savu varēšanu. "Mums atkal vajadzēs pierādīt, uz ko esam spējīgi, taču tāda ir dzīve. Visupirms mums pašiem sev jāpierāda, ka esam spējīgi sasniegt ko lielu," piebilda izlases galvenais treneris.

Latvijas hokejistiem pasaules čempionāts sāksies 25. aprīlī ar spēli pret ASV izlasi. Pēc tam 27. aprīlī jāspēlē pret Zviedriju, bet 29. aprīlī - pret Austriju.

Pa trim labākajām četru apakšgrupu komandām izveidos divus sešniekus, kuros vēl pēc trim spēļu kārtām noteiks pa četrām komandām, kas ar ceturtdaļfināliem sāks izslēgšanas turnīru. Četras pirmās kārtas grupu 4. vietu ieguvējas cīnīsies par palikšanu spēcīgāko hokeja valstu sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi