Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Zviedrija apspēlē slovākus un noslēdz grupu turnīru bez zaudējumiem

Zviedrijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionātā noslēdzošajā apakšgrupas spēlē izcīnīja pārliecinošu panākumu, kamēr Prāgā Šveice apspēlēja Somiju.

B grupas spēlē Zviedrija ar 6:1 (1:0, 3:0, 2:1) sagrāva Slovākiju.

Pirmās trešdaļas ievadā Zviedrijas vairākumu ar precīzu metienu noslēdza Lūkass Raimonds, bet otrajā periodā pēc spēlētām septiņām ar pusi minūtēm pārsvaru dubultoja Ēriks Kārlsons.

Otrajā trešdaļā vēl vienu zviedru vairākumu rezultatīvi noslēdza Andrā Burakovskis un vienādos sastāvos precīzs bija Isaks Lundestrēms, panākot 4:0 Zviedrijas labā.

Noslēdzošā perioda vidū piektos Zviedrijas vārtus mazākumā guva Jūels Ēriksons-Ēks, bet nepilnas divas minūtes vēlāk zviedru vārtsargu pārspēja Mihals Ivans, kam sekoja vēl viens Ēriksona-Ēka precīzs metiens.

B apakšgrupā Zviedrija septiņās spēlēs sakrāja maksimālos 21 punktu, ASV ir 16 punkti, Vācijai - 15 punkti un Slovākijai 12 punkti, visām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Latvija turnīru noslēdza ar deviņiem punktiem, Kazahstāna - ar sešiem punktiem, Francija - ar četriem punktiem un Polija tika pie viena punkta un nākamsezon nespēlēs elites divīzijā.

Savukārt A grupas spēlē Prāgā Šveice ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) apspēlēja Somiju.

Otrajā periodā nedaudz vairāk kā divu minūšu laikā Šveice panāca 2:0, vārtus gūstot Kevinam Fialam un Andrea Glauzers, uz ko Somija atbildēja ar rezultatīvu vairākumu, precīzam esot Jerem Innalam.

Nepilnas trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām Šveicei divu vārtu pārsvaru atjaunoja Fiala.

A apakšgrupā pēc septiņām spēlēm Kanādai ir 19, Šveicei - 17 punkti, Čehijai - 16 punkti, un Somijai - desmit punkti, visām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Septiņus punktus septiņās cīņās ir nopelnījusi Austrija, pa sešiem ir Norvēģijai un Dānijai, bet Lielbritānija ar trim punktiem ieņēma pēdējo vietu un pametīs elites divīziju.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Apklusina oranžo armiju

Austrija pārsteidz D grupas favorītus, Itālija salauž Horvātijas futbola sirdi.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi