Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

14 pretendenti uz četriem tituliem Latvijas autokrosa čempionātā

Svētdien Brenguļu autotrasē sāksies Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais posms. Sacīkstei izšķirošs uzdevums – jānoskaidro Latvijas čempioni visās četrās klasēs, jo līdzšinējie posmi nav sagādājuši priekšlaicīgus uzvarētājus ne 1600 un 2000 Super, ne Open un B600 kategorijā. Salonauto 1600 klasē uz uzvaru kopvērtējumā pretendē Andris Priedītis, Edgars Galvanovskis, Reinis Lilienšteins un Andis Kļava.

Tomēr reālākās iespējas sasniegt pirmo čempiona titulu karjerā ir Priedītim vai Galvanovskim. Lai kļūtu par čempionu, Andrim būs nepieciešama vismaz trešā vieta, ja Edgars būs gatavs uzvarai pēdējā posmā. Lilienšteins vai Kļava var kļūt par čempionu tikai situācijā, ja abiem galvenajiem favorītiem pēdējais posms būs īpaši neveiksmīgs. 2000 Super klases kopvērtējuma vadībā nonācis Ainārs Kenigsbergs. Viņa atrašanās prestižās klases galvgalī ir balva par prasmi regulāri sasniegt finišu un saglabāt aukstasinību brīžos, kad konkurenti piedzīvo avārijas. Pat ja uzvaru sacīkstē gūs šā gada galvenais favorīts Jānis Spīķis, Kenigsbergam pietiks ar sesto vietu, lai kļūtu par čempionu. Taču jāņem vērā, ka uzvaras gadījumā un veiksmīgi sakrītot citiem apstākļiem par čempionu var kļūt arī pērnais vicečempions Mārtiņš Porietis. Open klasē  reālākais čempiontitula favorīts ir Raimonds Jerāns, kuram šogad ir iespēja kļūt jau par divkārtēju čempionu. Taču šādā situācijā viņš nedrīkst izkrist no vadošā piecinieka pēdējā posmā, jo Normunda Skribja vai Jāņa Kozlovska uzvara šādā situācijā Jerānam neatstātu cerības uz čempiontitulu. B600 bagiju klasē, kurā pirmo reizi aizvada cīņu par Latvijas čempiona titulu, galvenie favorīti ir Ģirts Mūrnieks un Ģirts Zīle. Visticamāk, viņi sadalīs titulu, taču prognozēt, kurš no viņiem būs labākais pēdējā posmā un kopvērtējumā – sarežģīti. Mūrniekam ir piecu punktu pārsvars pār Zīli, kas nozīmē - ja Zīle sasniegs uzvaru Brenguļos, Mūrniekam, lai kļūtu par čempionu pirmo reizi kopš 1996.gada, jābūt ne zemāk par otro vietu.Ja tomēr abi piedzīvo neveiksmi, izredzes uz uzvaru kopvērtējumā ir gan Renāram Vinokurovam, gan Aigaram Liškovskim.Pēdējās ziņas liecina, ka priekšlaicīgi Latvijas kroskartu čempiona titulu nodrošinājušais Ralfs Sirmacis pēdējā sacīkstē varētu nestartēt. Tas nozīmē, ka beidzot uzvara tiks kādam no viņa konkurentiem, jo Ralfs šogad uzvarējis visos iepriekšējos posmos. Iespējams, uzvara pēdējā posmā izšķirs vicečempiona nosaukuma likteni, jo ļoti sīva cīņa par otro vietu būs starp Dāvi Tobiasu un Otto Vočtavu. Folkreisa cīnītāji aizvadīs jau septīto šīs sezonas sacīksti. Brenguļu lielā intriga – uz starta stāsies Mareks Dainis, kurš noteiktās aprindās zināms kā Baltijas viens no slavenākajiem dīdžejiem [Ex] da Bass. Viņš startēs vienā komandā ar Latvijas Folkreisa līderi Juri Sirko. Vēl viena nopietna intriga – folkreisā debitēs bijušais Latvijas autokrosa un rallijkrosa čempions, savulaik spēcīgs rallija braucējs Agris Upītis, kurš dalīs mašīnu ar citu cēsinieku Edgaru Kuduru. Šī būs īpaša sacīkste, jo būs trīs sportistu dueti, kuri pārmaiņus startēs ar vienu mašīnu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi