Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ātruma cilts eksperiments: auto un mocis sinhronā driftā uz ledus

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Pauls Timrots ir devies uz aktīvās atpūtas parku JIP Mārupīte, lai piepildītu raidījuma veidotāju sen kāroto sapni – vienlaicīgi ar auto un motociklu braukt driftā uz ledus. Eksperimentā iesaistās Latvijas jaunā drifta zvaigzne Nikolass Bertāns un TV personība Ģirts Timrots. Par auto un moto sacīkšu izaicinājumiem uzzināsim arī sarunā ar Baltic Ice Race 2019 sacīkšu direktoru Mārtiņu Aleksandroviču.

JIP Mārupītes ledainā trase šķita ideāli piemērota Ātruma cilts eksperimentam – auto un motocikla kopīgai driftošanai. Taču idejas realizācija izrādījās grūtāka, nekā sākumā cerēts. Sarunā Pauls un sānslīžu meistars Nikolass Bertāns apspriež, kādēļ motocikla un auto vienlaicīga braukšana pa ledainu trasi nav no vieglākajiem uzdevumiem un kas nepieciešamas, lai abi spēkrati varētu draudzīgi sadzīvot uz ledus.

Nikolass arī atzīst, ka ziemu labprāt izmanto treniņiem, jo vasara solās būt autosporta aktivitātēm bagāta. Kādi ir sportista plāni, gaidot jauno sezonu, noskaidrosim Ātruma cilts raidījumā.

Trakulības JIP Mārupīte ar eksperimentu nebeidzas, jo jau 23. februārī atpūtas vietā gaidāms vēl nebijis pasākums  – Baltic Ice Race 2019 jeb ziemas drifts kopā ar motokrosa sacīkstēm. Kas skatītājus un dalībniekus tajās sagaidīs, sarunā ar Paulu atklās motokrosa braucējs un sacensību direktors Mārtiņš Aleksandrovičs.

Ātruma cilts uzmanības centrā arī dullākās motošosejas sacensības pasaulē - Menas salas TT (Tourist Trophy), kas šogad no 1. līdz 7. jūnijam norisināsies jau 112. reizi. Sacīkstēs motobraucēji mērojas braukšanas prasmēs nevis atsevišķā trasē, bet gan pilsētas ielās, neskatoties uz to, ka vidējais braukšanas ātrums pārsniedz 200 km/h un bojāgājušo skaits jau mērāms simtos. Pauls piedāvā iepazīties ar aktivitātēm un trakām motobraukšanas iespējām, kuras Menas sala piedāvā viskaislīgākajiem adrenalīna un motociklu faniem.

Jaunajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. 2019. gadā raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem. Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi