Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ferrari boss satriekts par Leklēra neveiksmi Bahreinas posmā

Pirmās formulas (F-1) komandas Ferrari vadītājs Matija Binoto neslēpa lielu vilšanos par sava pilota Šarla Leklēra neveiksmi svētdien notikušajās sezonas otrā posma - Bahreinas Grand Prix - sacensībās.

Jau ziņots, ka svētdien Bahreinā dubultuzvaru guva Mercedes piloti - brits Lūiss Hamiltons un soms Valteri Botass, kamēr Leklērs bija trešais. Tiesa, noslēdzošajos desmit apļos Ferrari braucēju piemeklēja jaudas problēmas, kā rezultātā viņš zaudēja pirmo vietu.

Turklāt trešo vietu Leklērs nosargāja ne bez veiksmes palīdzības, jo pēdējos apļos trasē devās drošības mašīna, kas likvidēja Red Bull braucēja Maksa Verstapena izredzes apsteigt Monako pilotu.

Pēc sacensībām Binoto nebija skaidrojuma, kāpēc Ferrari formula palikusi krietni lēnāka.

"Vispirms mums ir jāizvērtē dzinējs, formula un visi pieejamie dati," pēc svētdienas sacensībām teica Binoto. "Pagaidām nav skaidra iemesla. Vismaz labi, ka bijām trešie, jo katram punktam ir nozīme. Pateicoties Leklēram, ieguvām arī šo sacensību ātrāko apli, kas deva papildus punktu."

"Uzskatu, ka mums šajā nedēļas nogalē bija laba formula, turklāt uz saviem braucējiem varam paļauties. Protams, arī Sebastjans Fetels neaizvadīja labas sacīkstes," neslēpa Binoto.

Vācietis Fetels svētdien bija piektais, lai gan uz neilgu brīdi atradās vadībā, tomēr pēc cīņas ar Hamiltonu viņš saslīdēja un arī norāva savu priekšējo antispārnu.

Tikmēr bijušais Vācijas pilots Niko Rosbergs, kurš ar Mercedes komandu 2016.gadā kļuva par pasaules čempionu, norādīja, ka viņa tautietis Fetels vienkārši nespēj tikt galā ar spiedienu.

"Nespēju noticēt, ka Bahreinā redzējām to pašu Fetelu, kuru pērn," pauda Rosbergs, norādot uz tautieša problēmām sadzīvot ar spiedienu. "Vispirms jau komanda sabojā stratēģiju, un Fetels paliek dusmīgs, bet sacīkšu dienā viņš divcīņā ar citu braucēju pieļauj kļūdu un saslīd, sabojājot visu nedēļas nogali. Viņam ir jātiek ar sevi galā."

Arī Fetels pēc sacensībām atzina, ka pieļāvis kļūdu, atvainojoties par to komandai.

Tikmēr cildinošus vārdus Leklēram pēc svētdienas sacensībām veltīja Mercedes vadītājs Toto Volfs.

"Leklērā mēs redzam nākotnes pasaules čempionu, kuram vajadzēja uzvarēt šīs sacīkstes. Viņš bija ātrākais pilots ātrākajā formulā. Diemžēl viņam šoreiz tika nežēlīgā motorsporta sastāvdaļa, kamēr mums paveicās," teica Volfs.

Sezonas trešais F-1 posms notiks 14.aprīlī Ķīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi