Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ferrari uzsākusi sarunas ar seškārtējo pasaules čempionu Hamiltonu

Pirmās formulas (F-1) komanda Ferrari ceturtdien apstiprināja, ka tā uzsākusi sarunas ar seškārtējo pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu, tāpat vienība nākamā gada 11.februārī plāno prezentēt savu jauno bolīdu.

Britu mediji ziņo, ka Ferrari izpilddirektors Luiss Kerijs Kamileri, tiekoties ar preses pārstāvjiem norādījis, ka vienības valdes loceklis Džons Elkans ir runājis ar Hamiltonu.

"Esam pagodināti, ka tāda līmeņa braucēji kā Hamiltons vēlas būt mūsu komandā, tomēr nevēlos steigties ar apgalvojumiem," norādīja Kamileri, kurš uzsvēra, ka abas puses tikušās kādā publiskā pasākumā.

Hamiltons, kurš ir 34 gadus vecs, Mercedes komandā pavisam noteikti brauks vēl līdz nākamās sezonas beigām, kurā viņam ir iespēja izcīnīt savu septīto titulu karjerā, kas būtu F-1 rekorda atkārtojums.

Patlaban Ferrari komandā brauc talantīgais Šarls Leklērs no Monako un Sebastjans Fetels no Vācijas, kuram nākamgad beidzas līgums ar Itālijas autobūves milzi. Ferrari F-1 titulu nav izcīnījusi jau kopš 2007.gada, bet šosezon komanda nespēja izrādīt pretestību nedz Valteri Botasam, nedz Hamiltonam, kā rezultātā Leklērs izcīnīja tikai divas uzvaras, kamēr Fetelam viena.

Tāpat Ferrari kļuva par pirmo no desmit komandām, kas atklājusi sava jaunā bolīda prezentācijas laiku - 11.februāris. Nedēļu pēc šī datuma Barselonas trasē sāksies pirmie pirms sezonas testi, savukārt no 26. līdz 28.februārim braucēji jaunās mašīnas iemēģinās jau otrajos testa braucienos.

"Mašīna būs gatava jau ļoti agri. Domāju, ka būsim pirmie, kas izmēģinās jaunos bolīdus," teica Ferrari direktors Matija Binoto. "Automašīnu tik ātri prezentēsim tāpēc, ka pirms došanās uz Barselonu mums vēl ir jāveic homologācija."

2020.gada sezonas starts paredzēts 15.martā Austrālijā.

Hamiltons šosezon uzvarēja 11 no 21 posma, četri panākumi bija Botasam, trīs Maksam Verstapenam, divreiz finiša līniju pirmais šķērsoja Leklērs, bet vienu reizi - Fetels. Pa 11 uzvarām Hamiltons izcīnīja arī 2014. un 2018.gadā.

Zīmīgi, ka Mercedes komanda kļuvusi par pirmo vienību, kas sešus gadus pēc kārtas uzvarējusi Konstruktoru kausā un tikusi pie titula individuālajā ieskaitē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi