Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mercedes pagarina līgumu arī ar somu pilotu Botasu

Pirmās formulas (F-1) viena no vadošajām komandām Mercedes piektdien paziņoja arī par līguma pagarināšanu ar somu pilotu Valteri Botasu, līdz ar to arī 2019.gada sezonā Vācijas komandas sastāvā izmaiņas nebūs.

Jau ziņots, ka Mercedes ceturtdien uz diviem gadiem pagarināja sadarbību ar pašreizējo pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu no Lielbritānijas, kurš komandā paliks līdz 2020.gada sezonas beigām.

Savukārt ar Botasu līgums pagarināts uz vienu sezonu, taču vienošanās paredz iespēju sadarbību pagarināt arī uz 2020.gadu.

Patlaban 28 gadus vecais Botasam šī ir otrā sezona Mercedes komandā. Pirms tam viņš no 2013. līdz 2016.gadam startēja Williams vienībā.

Karjeras laikā viņš uzvarējis trīs F-1 posmos, visus panākumus gūstot pērn, kad kopvērtējumā sezonu noslēdza trešajā vietā, palīdzot Mercedes komandai ceturto sezonu pēc kārtas triumfēt Konstruktoru kausā.

Tikmēr 33 gadus vecais Hamiltons Mercedes vienībā brauc jau kopš 2013.gada, pa šo laiku par F-1 čempionu kļūstot četras reizes. Pirms tam viņš sacentās McLaren komandā, par čempionu kļūstot 2008.gadā, toreiz aizvadot vien savu otro sezonu prestižajā formulu seriālā.

Savas F-1 karjeras laikā Hamiltons izcīnījis 65 uzvaras, kas viņam ļauj atpalikt tikai no leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera, kurš savulaik guva 91 panākumu. Tiesa, brits vēsturē izcīnījis visvairāk pirmās starta vietas - 76.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem Hamiltons ir otrajā vietā, par astoņu punktu tiesu atpaliekot no vācieša Sebastjana Fetela (Ferrari), kamēr Botass ar 104 punktiem ir piektais. Šosezon Botass četros etapos ir bijis otrais, bet pie uzvarām nav ticis.

Šonedēļ F-1 piloti sacentīsies leģendārajā Vācijas trasē Hokenheimā, aizvadot sezonas 11.posmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi