Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Williams un Caterham risinājumi nav legāli

Izplūdes gāzu sistēmas izvietojums jaunajām Williams un Caterham formulām ir atzīts par neatbilstošu noteikumiem, ziņo BBC, atsaucoties uz FIA paziņojumu.

Abas komandas redzamajā izplūdes gāzu sistēmas daļā centās maksimāli izmantot aerodinamisko “Coanda” efektu, tomēr abām vienībām līdz pirmajam posmam būs nedaudz jāmodificē savi risinājumi.

Šobrīd abas vienības apsver savas iespējas šajā jautājumā – izvēlēties citu risinājumu vai gaidīt no FIA detalizētu noteikumu skaidrojumu. Strīdīgais jautājums attiecas uz kanālu, ar kura palīdzību komandas mēģina izplūdes gāzes nosūtīt uz mašīnas apakšējo daļu, lai palielinātu piespiedējspēka līmeni.

Lotus tehniskais vadītājs Džeimss Alosins jau testos Heresā izteicās, ka Caterham risinājums nav legāls un FIA to noteikti aizliegs līdz pirmajam posmam.

Noteikumi paredz, ka izplūdes gāzes nedrīkst būt novirzītas tiešiem paņēmieniem, taču visas komandas izmanto kanālus ar atvērtu augšējo daļu un cenšas izmantot arī jau pieminēto Coanda efektu, kas paredz, ka gaisa plūsmai ir tieksme pieķerties izliektām virsmām un tādā veidā var panākt karsto izplūdes gāzu virzību uz leju, lai gan loģisks to virziens būtu augšup.

Williams un Caterham gadījumā komandas ir centušās ietekmēt gāzu virzību parāk tieši. Caterham komandai kanālā bija izveidots neliels aerodinamiskais ’tiltiņš’, kas tieši ietekmēja izplūdes gāzu virzību, kamēr “Williams” bija gandrīz pilnībā slēguši kanālu, atstājot tikai nelielu spraugu augšējā daļā.

Nevar aizmirst, ka testos komandas var piedalīties ar dažādiem, arī neatļautiem risinājumiem, jo tehniskie noteikumi spēkā stājas Grand Prix posmu laikā un līdz ar to līdz Austrālijas GP abām komandām būs jānomaina šie tehniskie risinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi