Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Al-Atija tuvu uzvarai Dakaras kopvērtējumā

Slavenais Francijas autosportists Sebstjans Lēbs otrdien izcīnīja jau savu ceturto uzvaru šī gada prestižā Dakaras rallijreida ātrumposmos, kamēr uzvarai kopvērtējumā vēl vairāk pietuvojies katarietis Nasers Al-Atija.

Lēbs, kurš kā privāts braucējs Dakarā sacenšas ar Peugeot spēkratu, otrdien guva uzvaru astotajā ātrumposmā, kura finišā viņš par septiņām minūtēm un 27 sekundēm apsteidza vieglo automašīnu kopvērtējuma līderi Al-Atiju (Toyota).

Lai arī Kataras sportists piekāpās Lēbam, viņš ir ļoti tuvu triumfam kopvērtējumā, jo līdz Dakaras beigām atlikuši vairs tikai divi ātrumposmi. Al-Atija iepriekš šajā rallijreidā uzvarējis 2011. un 2015.gadā.

Tikmēr trešais otrdien bija polis Jakubs Pržigonskis (Mini).

Savukārt neveiksmes turpina vajāt titulēto Mini komandas braucēju Stefanu Peteranselu no Francijas, kurš otrdien cīnījās ar kāpām un kopumā jau ir atvadījies no izredzēm triumfēt Dakarā. Francūzis šajā rallijreidā pamanījies uzvarēt 13 reizes, bet otrdien viņš bija spiests samierināties ar astoto pozīciju.

Kopvērtējumā Al-Atija par 46 minūtēm un 29 sekundēm apsteidz spāni Nani Romu (Mini), kurš otrdien bija piektais, kamēr trešajā pozīcijā, atpalikdams vēl 16 sekundes, ir Lēbs.

Tikmēr motociklu ieskaitē posmā uzvarēja iepriekšējā gada Dakaras uzvarētājs Matīass Valkners no Austrijas (KTM), kurš par 45 sekundēm apsteidza čīlieti Pavlo Kvintanilju (Husqvarna).

Savukārt trešais bija austrālietis Tobijs Praiss (KTM), kurš kļuvis par jauno kopvērtējuma līderi.

Neveiksmi piedzīvoja iepriekšējais līderis Rikijs Brebeks, kura Honda motocikla dzinējs saplīsa vien 56 kilometrus pirms ātrumposma finiša, tāpēc motosportists bija spiests izstāties.

Kopvērtējumā Praiss par vienu minūti un trim sekundēm apsteidz Kvintanilju, kamēr trešais, atpalikdams vairāk nekā sešas minūtes, ir Valkners.

Šī gada Dakaras rallijreids desmit posmu garumā noslēgsies ceturtdien.

Iepriekšējā gadā Dakaras rallijreidā vieglo automašīnu konkurencē otro reizi karjerā uzvarēja spānis Karloss Sainss, kamēr motociklu konkurencē pirmo reizi labākais bija austrietis Matīass Valkners.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi