Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ar Jāņa Feldmaņa/Anrija Jesses uzvaru noslēdzas Latvijas rallija čempionāts

Pagājušajā nedēļas nogalē 29. – 30. septembrī norisinājās rallijs “Latvija 2012”, kurš šogad svinēja savu 15. jubileju. Par šī rallija uzvarētājiem kļuva R4 Jānis Feldmanis / Anrijs Jesse. Tā kā šis bija  Latvijas rallija čempionāta pēdējais posms, šeit tika noskaidroti čempioni vairākās klasēs.Kopumā par uzvaru rallijā kā jau ierasts cīnījās vairākas N4 klases ekipāžas un pa kādai A+ un R4 klases ekipāžai.

Rallija pirmos posmus pārliecinoši uzsāka četras ekipāžas ar pilotiem Egli, Neikšānu, Kisielu un Vorobjovu priekšgalā. N4 klases čempionāta līderis Kaspars Koitla tikai ātrumposmiem ejot sāka uzņemt apgriezienus. Piektajā posmā Anda Neikšāna ekipāža paziņo par izstāšanos, veselības problēmu dēļ. Jāpiezīmē, ka ekipāžas pilotam Pēterim Dzirkalam šīs bija pēdējās sacensības. Pēc pirmās dienas vadībā izvirzās Jāņa Vorobjova ekipāža, no kuras nedaudz atpalika Jāņa Feldmaņa un Aivja Egles ekipāžas.

Otro dienu veiksmīgi uzsāk Jānis Vorobjovs, tomēr 8 ātrumposmā Jāņa Vorobjova/ Guntara Zicāna ekipāža izstājās. Līdz ar to pat nesasniedzot finišu par čempionu N4 klasē kļūst Kaspars Koitla. Sacensību vadībā pēc Vorobjova izstašānās izvirzījās Feldmanis, kurš pieklājīgu atstarpi starp tuvāko sekotāju Koitlu noturēja līdz pat rallija beigām, trešo vietu rallijā izcīnīja Aivis Egle.

N4 klasē uzvarēja Kaspara Koitlas ekipāža, Aivis Egle izcīnīja otro vietu, bet trešo Rolands Mēnesis. Par čempionāta uzvarētāju šajā klasē kļuva jau pieminētais Kaspars Koitla aiz sevis atstājot Jāni Vorobjovu un Andi Neikšānu.

R4 klasē šogad uz starta stājās pārsvarā ārzemju piloti, vienīgais latvietis šajā klasē bija rallija uzvarētājs Jānis Feldmanis. Otrajā vietā ar ievērojamu atstarpi finišēja Aleksandrs Mikhailovs, bet trešajā Tarass Kravčenko. Par čempionu šajā klasē kļuva Vasīlijs Grjazins, otrajā vietā ierindojās Aleksejs Šemets, bet trešo vietu ieņēma Aleksandra Mikhailova ekipāža.

A+ klasē šogad nevarēja redzēt ierastos dalībniekus, par uzvaru šajā klasē cīnījās Raimonds Kisiels, kurš, kā jau ierasts šogad, izstājās. Līdz finišam pirmajā vietā šajā klasē tika Aleksejs Trukhins. Kārlis Šimkus un Aleksandrs Grīva attiecīgi ierindojās otrajā un trešajā vietā. Savukārt čempionāta kopvērtējumā pēdējā posmā lielas cīņas nenotika, jo nestartēja divi galvenie pretendenti uz titulu – Mārtiņš Svilis un Staņislavs Travņikovs, attiecīgi nu jau čempions un vicečempions. Bet Miks Ernstons, kurš šajā rallijā izcīnīja ceturto vietu, kopvērtējuma izcīnīja trešo vietu kopvērtējumā.

R2 klasē viss bija skaidrs jau pirms šī posma, neatbildētais jautājums bija, kurš izcīnīs čempionāta kopvērtējumā otro un trešo vietu, jo par čempionu priekšlaicīgi bija kļuvis Ralfs Sirmacis. Līdz ar to uzvaru rallijā Latvija otro vietu čempionātā izcīnīja Mārcis Ķenavs, savukārt trešo vietu otro vietu rallijā un trešo čempionāta izcīnīja Kārļa Nebara ekipāža.

2WD klasē uzvaru izcīnīja lietuviešu Samsonas/Varzas ekipāža, bet otro vietu šī gada 2WD klases čempions Dmitrijs Mjačins, trešo vietu izcīnīja šīs sezonas neveiksminieks Oskars Laivenieks, bet ceturtajā Edgars Balodis, kurš līdz ar to nostiprinājās kopvērtējuma 2 vietā. No kopvērtējuma trešās vietas nācās atvadīties sezonas sākuma ātrākajam pilotam Jānim Berķim, kuram sezonas otrā puse padevās vienkārši katastrofāla. Trešo vietu čempionāta kopvērtējumā izcīnīja Gata Klemenča pilotētā ekipāža.

Līdz ar to Latvijas rallija čempionāts ir noslēdzies, medaļas ir sadalītas un gan skatītāji, gan piloti ar nepacietību gaida jauno rallija sezonu. Jāmin gan, ka trīs no 5 Latvijas rallija čempionāta tituliem ir izcīnījuši ārvalstu piloti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi