Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ātrumlaivu pilotam Slakterim sudrabs Eiropas čempionātā

Latvijas ātrumlaivu pilots Uvis Slakteris svētdien Lietuvas pilsētā Zarasai izcīnīja sudraba godalgu Otrās formulas (F-2) Eiropas čempionātā ūdensmotosportā.

Slakteris kvalifikācijā uzrādīja piekto labāko laiku, tāpēc šīs sacensības uzsāka no piektās pozīcijas. Pirmajā braucienā izdevās lielisks starts, un Slakterim pēc pirmajiem apļiem priekšā bija tikai norvēģis Tobiass Munte-Kāss. Taču vēlāk sekoja avārija un atkārtots starts no tās pašas, piektās vietas.

Turklāt arī šis starts Slakterim padevās labs, un viņš atkal bija otrais. Tikai šoreiz pa priekšu brauca pagājušā gada Eiropas čempions Edgars Riabko no Lietuvas.

Arī otrajā braucienā Slakteris zaudēja tikai Riabko, savukārt trešajā viņš finišēja pirmais, aiz sevis atstājot Munti-Kāsu un lietuvieti. Savukārt ceturtajā braucienā Slakteri pievīla tehnika, jo pārstāja darboties stūres iekārta un nācās braukt malā nefinišējot.

"Esmu gandarīts par izcīnīto otro vietu, bet sarūgtināts par tehnisko problēmu. Tomēr tehniskajos sporta veidos vienmēr jārēķinās ar trim vienlīdz svarīgām komponentēm -sportista kvalifikāciju, kvalitatīvu tehniku un veiksmi," pēc izcīnītās otrās vietas teica Slakteris.

"Šoreiz tikai nedaudz pietrūka veiksmes, jo vairākkārtējie labie starti, braukšanas meistarība un tehnika parādīja, ka viss ir labā kārtībā. Stabili braucu pa pirmo un otro vietu," sacensību gaitu raksturoja sportists. "Taču man ir prieks, ka manai kolēģei Ievai Millerei tehniskās problēmas izdevās atrisināt uz vietas, un viņa savā klasē izcīnīja pirmo vietu Eiropas čempionātā."

Tikmēr Latvijas sportists Ņikita Lijcs Eiropas čempionātā izcīnīja piekto vietu F2 klasē.

Savukārt par 2019.gada Eiropas čempionu atkārtoti kļuva lietuvietis Riabko, bet trešo vietu izcīnija norvēģu sportists Munte-Kāss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi