Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Augusta vidū Biķernieku trasē norisināsies autošosejas festivāls Riga Summer Race

Pēc nepilna mēneša, nedēļas nogalē no 17. līdz 18. augustam, festivālā Riga Summer Race Biķernieku trasē jau astoto gadu pulcēsies spēcīgākie Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas braucēji. Sezonas ceturtā posma ietvaros gaidāmi dažādi jaunumi un vēl neredzētas sacīkšu klases.

Riga Summer Race autošosejas svētku apmeklētājus un dalībniekus sagaida divas piesātinātas sacensību dienas. Līdztekus jau  ierastajām sacīkšu klasēm, šogad pievienojušies arī Polijas un Lietuvas čempionāta dalībnieki, kopējo dalībnieku skaitu palielinot līdz 180 sportistiem. 

Kā ierasts Riga Summer Race skatītājus priecēs Legend Cars un vēsturisko automašīnu seriāls Dzintara aplis ar Volga, VAZ un vēsturiskajām formulām. 

Jaudīgāku spēkratu piekritējiem noteikti jāredz Ziemeļeiropas zonas sešu stundu izturības sacīkstes (NEZ6H), kur neviens līdz šim aizvadītais posms nav noritējis bez spraigām cīņām un lielākiem vai mazākiem incidentiem trasē. Latviešu līdzjutēji varēs just līdzi latviešu Flash Racing komandai, kurai šajā sezonā dažādu incidentu un tehnisku problēmu dēļ nav izdevies izcīnīt kopvērtējuma uzvaru. 

Tieši Riga Summer Race pirmo reizi tiks dots starts jaunajam Nankang Endurance Academy projektam, kas paredzēts dalībniekiem, kuri vēlas pārbaudīt savas spējas izturības sacīkstēs. Autosportisti trasē pavadīs divas stundas ar vienu braucēju maiņu. 

Pasākuma otrā diena solās būt krāšņa. Baltic Touring Car ieskaitē uz starta stāsies Baltijas jaudīgākie spēkrati, to vidū arī vairāki Lamborghini un Porsche. Tāpat Biķernieku trasē kopā ar Baltijas autošosejas čempionāta dalībniekiem pirmo reizi startēs Polijas un Lietuvas čempionāta dalībnieki. Svētdienā uz starta stāsies pasaules salonautomašīnu Baltijas ieskaites dalībnieki TCR klasē, solot līdzvērtīgas cīņas līdz pat finišam. 

Līdzās dalībnieku cīņām par kausiem, skatītājiem būs iespēja lieliski pavadīt nedēļas nogali, noķert adrenalīna devu, apskatīt tuvāk sporta automašīnas, pavizināties pa Biķernieku trasi ar autobusu. Mazajiem autosporta faniem tiks nodrošinātas dažādas atrakcijas, tāpēc uz pasākumu droši var doties visa ģimene.  

Biļetes uz pasākumu var iegādāties visās Biļešu Serviss kasēs vai internetā. Biļešu cena uz abām dienām – 10 eiro. Bērniem līdz 12 gadiem (ieskaitot), pensionāriem, invalīdiem un viņu pavadoņiem, uzrādot derīgu apliecību, ieeja pasākumā bez maksas. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi