Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Baltijas izaicinājuma kausam pieteikušies vairāk kā 200 motokrosistu

Dalībai Baltijas Izaicinājuma kausā motokrosā svētdien Ķegumā ir pieteikušies vairāk nekā 200 dalībnieku no piecām valstīm, un rīkotāji ir patīkami pārsteigti par tik lielu atsaucību, lai gan tas pamudinājis jau mainīt sacensību kvalifikācijas nolikumu.

"Zelta zirga" trasē četrās ieskaites klasēs sacentīsies Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Krievijas motosportisti. Īpaši aktīvi no viesiem ir somi ar 63 pieteiktiem braucējiem, otrdien žurnālistiem stāstīja sacensību rīkotāja "Baltijas kausa fonda" vadītājs Salvis Freimanis. Kopumā startam jau ir pieteikušies 234 dalībnieki, tostarp arī ļoti augsta līmeņa motokrosisti.

Sagaidāms, ka startēs spēcīgākie Latvijas un Igaunijas sportisti, kas nav iesaistīti pasaules čempionāta apritē. MX1 klasē gatavojas startēt arī Lauris Freibergs, kas pērn brauca pasaules čempionātā. Viņa sīvākie konkurenti varētu būt Dāvis Līvs, Agris Ļitvinovs un Leons Kozlovskis. Savukārt igauņi augstas vietas gaida no brāļiem Juri un Tomasa Trīsiem. Arī somi būs pārstāvēti ar savas valsts pirmā desmitnieka braucējiem.

Baltijas Izaicinājuma kausa izcīņa pirmo reizi notika 2007.gadā, bet tik lielu dalībnieku interesi rīkotāji iepriekš nav piedzīvojuši. Lai nodrošinātu objektīvi spēcīgāko braucēju dalību finālbraucienos, kvalifikācija būs izmainīta vismaz divās klasēs - līdz 85 kub. cm un MX2. Rīkotājiem ir grūti noteikt dalībnieku objektīvo spēku samēru, tādēļ ir sarežģīti kvalifikācijā sadalīt braucējus divās spēkos vienādās grupās. Pēc kvalifikācijas braucieniem finālā neiekļuvušie par papildu vietām finālā vēl varēs sacensties gandarījuma braucienos.

Finālā katrā klasē būs pa trim braucieniem, no kuriem viens būs garāks, bet divi - īsāki.

Baltijas Izaicinājuma kausā rīkotājiem būs iespēja pārbaudīt pašu gatavību Latvijā līdz šim nebijušam notikumam - pasaules čempionāta prestižākajā MX1 klasē posmam, kas jūnijā notiks Ķegumā.

Baltijas Izaicinājuma kausa finālsacensības svētdien sāksies plkst.12.40, bet uzvarētāju apbalvošana plānota plkst.17.50.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi