Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Brazīlija F1 pilotus sagaida ar noziedzības vilni un nokrišņiem

Šīs nedēļas nogalē Formula 1 čempionātam tiks pielikts punkts. Brazīlijas pilsēta Sanpaulu pilotus un komandas sagaidījusi ar ieilgušo noziedzības vilni un sola nokrišņus gan sestdien, gan svētdien.

Brazīlija ik gadu tiek uzskatīta par bīstamāko vietu F1 sacensību norisei, taču tajā pašā laikā tieši šeit ir viena no interesantākajām F1 trasēm un vieni no fanātiskākajiem līdzjutēju pūļiem. Britu laikraksts “Guardian” raksta, ka šogad noziedzība Sanpaulu ir pieaugusi un tas galvenokārt saistīts ar narkotiku biznesa bandām. Šogad vien pilsētā reģistrētas jau vairāk kā 1000 slepkavības.

“McLaren” pilots Džensons Batons, kurš pirms diviem gadiem tik tikko izvairījās no bruņota uzbrukuma, stāsta: “Mūsu rīcībā ir bruņots transports un policijas eskorts.”

“Mēs neuzturēsimies bandu teritorijā, lai gan trase atrodas tuvu tai,” skaidro kādas komandas vadītājs. “Taču uz ielas mēs noteikti neiziesim ģērbušies komandas krāsās.”

ASV valdība situāciju Sanpaulu oficiāli nosaukusi par kritisku un brīdina, ka bandas mērķē uzbrukt iebraucējiem no citām valstīm.

Tikmēr F1 titula kandidāti Sebastians Fetels un Fernando Alonso visvairāk domā par laikapstākļiem, kas Brazīlijā mēdz būt neprognozējami. Pēdējās prognozes gan liecina, ka kvalifikācijas un jo īpaši sacensību dienā gaidāms intensīvs lietus. Tās ir labas ziņas “Ferrari” komandai – tieši Alonso tiek uzskatīts par favorītu uz uzvaru čempionātā, ja sacīkšu laikā līs, lai gan šobrīd spānis ir 13 punktus aiz Fetela.

Svarīga cīņa tiks aizvadīta arī Konstruktoru kausā, kur trešajā vietā esošie “McLaren” mēģinās apsteigt “Ferrari”. Abas komandas šobrīd šķir tikai 14 punkti, bet labākā no tām saņems ievērojami lielāku naudas balvu.

Brazīlijas GP nedēļas nogales programma

Norises laiks Sesija Sākums (pēc LV laika)
23. novembris, piektdiena Pirmie treniņbraucieni
Otrie treniņbraucieni
14:00
18:00
24. novembris, sestdiena Trešie treniņbraucieni
Kvalifikācija
15:00
18:00
25. novembris, svētdiena Sacīkste 18:00

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi