Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dakaras rallijā otro gadu pēc kārtas uzvar Petransels un Desprē

Šodien Čīles galvaspilsētā Santjago noslēdzās 2013. gada Dakaras rallijs, bet par uzvarētājiem savās klasēs kļuva Stefans Petransels, Sirils Desprē, Markoss Patronelli un Eduards Nikolajevs.

Motociklu klase bija vienīgā, kurā 14. posma laikā vēl varēja notikt līderu maiņa. Pēc uzvaras priekšpēdējā ātrumposmā uz otro vietu bija pakāpies Frančesko Lopess (KTM), tomēr par motora nomaiņu viņš vēl pirms noslēdzošā sestdienas posma saņēma 15 minūšu sodu, kas uzdevumu krietni sarežģīja.

Sacensību pēdējā dienā no La Serenas uz Santjago vēl bija jāveic 121 km garš pārbrauciens un 346 km ātrumposms. Lopesam atkal izdevās uzvarēt, taču ar to bija krietni par maz un jau piekto uzvaru Dakaras rallija kopvērtējumā izcīnīja Sirils Desprē (KTM), kurš turklāt triumfē otro gadu pēc kārtas. Otro vietu izcīnīja francūža komandas biedrs portugālis Rubens Farija (KTM), bet čīlietim Lopesam pēc soda saņemšanas kopvērtējumā tikai trešā vieta.

Automobiļu klasē sestdien uzvarēja Nani Roma (“Mini”), bet kopvērtējumā jau 11. reizi karjerā Dakaras rallijā uzvaru svinēja Stefans Petransels (“Mini”), kurš, tāpat kā Desprē, uzvar otro gadu pēc kārtas. Franču pilots 42 minūtes aiz sevis atstāja dienvidafrikāni Žinelu de Viljē (“Toyota”), bet trešo vietu, uzvarētājam zaudējot 1 stundu un 28 minūtes, izcīnīja krievs Leonīds Novickis (“Mini”).

Kvadriciklu ieskaitē otro dienu pēc kārtas ātrākais bija dienvidafrikānis Sarels van Biljons (E-ATV), bet visā sacīkstē vairāk kā pārliecinoši otro gadu pēc kārtas un trešo reizi karjerā triumfēja Markoss Patronelli (“Yamaha”). Argentīnietis par 1 stundu un 50 minūtēm apsteidza čīlieti Ignacio Kasali (“Yamaha”), bet vēl pusotru stundu tālāk trešajā vietā sacensības noslēdza poļu braucējs Rafals Soniks (“Yamaha”).

Visbeidzot, smago auto kategorijā 14. posmu ar uzvaru noslēdza holandietis Peters Versluī (MAN), bet kopvērtējumā pirmās trīs vietas krievu ekipāžām no “Kamaz” komandas. Pirmo uzvaru Dakarā izcīnīja Eduards Nikolajevs, kuram 37 minūšu pārsvars pār Airatu Mardījevu un Andreju Karginovu. Mardījeva un Karginova ekipāžas pēc 14 posmiem šķir nieka 47 sekundes!

Dakaras rallija rezultātus var aplūkot ŠEIT >>

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi