Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

F-1 sezona sākas ar Botasa pārliecinošu uzvaru Austrālijā

Somu pilots Valteri Botass no Mercedes komandas svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pirmajā posmā - Austrālijas Grand Prix.

Botasam šī bija ceturtā uzvara karjerā un pirmā pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

Botass sacensības sāka no otrās starta vietas, bet jau pašā sākumā apsteidza savu komandas biedru un pašreizējo pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu no Lielbritānijas. Savukārt cīņā par trešo vietu Ferrari Monako pilots Šarls Leklērs teju sadūrās ar savu komandas biedru Sebastjanu Fetelu no Vācijas.

Tikmēr neveiksmi jau pirmajā aplī piedzīvoja Renault austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kurš pazaudēja priekšējo antispārnu.

Abi Mercedes piloti saglabāja vadību, bet 31. aplī Fetels zaudēja savu trešo vietu, viņam garām pabraucot Red Bull vienību pārstāvošajam nīderlandietim Maksam Verstapenam. Turpmākajā sacensību gaitā Verstapens pietuvojās arī Hamiltonam, taču 50. aplī izbrauca no trases. Pēdējos apļos gan viņš atgriezās cīņā par otro vietu, kuru gan Hamiltons nosargāja.

Savukārt pārliecinošu uzvaru svinēja Botass, kurš vairāk par nekā 20 sekundēm apsteidza Hamiltonu, tikdams arī pie šī posma ātrākā apļa, kas viņam dos papildu punktu kopvērtējumā.

Tikmēr trešajā vietā finišēja Verstapens, aiz kura bija abi Ferrari piloti Fetels un Leklērs, bet pirmo sešinieku noslēdza dānis Kevins Magnusens no Haas.

Tālāk bija vācietis Niko Hilkenbergs no Renault, astoto vietu ieņēma soms Kimi Reikenens no Alfa Romeo, devītais bija kanādietis Lenss Strols no Racing Point, bet pirmo desmitnieku noslēdza krievs Daniils Kvjats no Toro Rosso.

Šosezon F-1 čempionātā būs 21 posms, pēdējam notiekot 1.decembrī Abū Dabī.

Pērn Hamiltons izcīnīja savu piekto F-1 čempiontitulu, kamēr Mercedes palika nepārspēta Konstruktoru kausā piekto gadu pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi