Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

F-Renault favorīti - Da Kosta un Aļošins

Šīs nedēļas nogalē sāksies vēl viens formulu seriāls, kurš var lepoties ar apzīmējumu – pēdējais pakāpiens pirms Formula 1 čempionāta.

Formula Renault 3.5 sērijas pēdējās pāris sezonās ir kļuvusi par “Red Bull” komandas izvēlēto ceļu,  kas jāveic jaunajiem talantiem, kuri nonākuši zem kompānijas pilotu attīstības programmas spārna. 2010.gadā par sēriju vicečempionu kļuva Daniels Rikjardo, bet 2011.gadā viņa panākumu atkārtoja nākamais komandas biedrs “Toro Rosso” vienībā Žans Ēriks Verņē. Savukārt pērn par vicečempionu kļuva Žils Bjanki, kurš šogad jau ir “Marussia” sastāvā. “Red Bull” paraugam seko arī “McLaren” un “Lotus” komandas, kas jaunos izmēģina tieši F-Renault.

Favorīti

Arī nākamais “Red Bull” noskatītais talants rindā aiz Verņē un Rikjardo šajā sezonā startēs F-Renault sērijās – Antonio Fēlikss da Kosta (attēlā augšā). Tieši Da Kosta tiek uzskatīts par F-Renault šīs sezonas favorītu – portugālis pērn tikai sezonas vidū “Red Bull” programmā nomainīja Luisu Viljamsonu (kompānija bez ceremonijām atlaida britu sezonas vidū), bet jau sezonas izskaņā guva vienu uzvaru pēc otras.

Favorītu statusā Da Kostam pievienosies Kevins Magnusens (Jana Magnusena dēls), kurš ir “McLaren” junioru programmas dalībnieks – arī britu komanda savus jaunuļus nolēmusi Formula 1 čempionātam gatavot F-Renault sērijās, kas ir lētāks risinājums par GP3 un GP2. Paralēli F-Renault 2.0 klasē startēs jaunais nīderlandietis Niks de Vrī – vēl viens “McLaren” atbalstīts jaunais talants.

Bez Da Kostas un Magnusena pie favorītiem (vismaz pēc uzvārda un iepriekšējiem panākumiem) varētu pieskaitīt krievu Mihailu Aļošinu, kurš jau 2010.gadā kļuva par šo sēriju čempionu, tomēr kopš tā laika karjera gājusi tikai uz leju – tagad krievs atgriežas čempionātā, kas atnesa viņam lielāko panākumu karjerā. Uzvara tajā pavērtu iespējas debitēt Formulā 1 tieši sezonā, kad beidzot kalendārā parādīsies arī Krievijas GP posms.

Vēl jāatzīmē Stofels Vandūrns un Marko Sorensens (attēlā zemāk). Beļģis Vandūrns pērn kļuva par 2.0 litru klases čempionu un testos pirms sezonas jau augstākajā klasē bija ātrākais. Savukārt dānis Sorensens ir “Lotus” komandas jaunais talants, kurš jau pērn demonstrēja lieliskus panākumus un stabilitāte (saglabājis vietu “Lotus” vienībā) šajā čempionātā ir ļoti svarīga.

Čempioniem neveicas

Interesanti, ka visi pēdējo trīs sezonu F-Renault vicečempioni ir iekļuvuši Formula 1 čempionātā, čempioniem nav veicies tik labi. Kamēr 2010.gada čempionu Aļošinu jau minēju, 2011.gadā triumfēja kanādietis Roberts Vikenss, kurš ir bijis spiests pāriet uz salonauto sērijām – šogad viņš startēs DTM sērijās “Mercedes” sastāvā. Savukārt pērnā gada čempions Robins Frinss, lai arī kļuva par “Sauber” rezervistu, šobrīd spiests sēdēt ‘uz soliņa’, jo naudas GP2 sērīju sezonai nepietika. Varbūt izdevīgāk ir palikt otrajam?

Kalendārs

Sezonas sākas šajā nedēļas nogalē Moncā, turpinās Aragonā, bet maija beigās būs vienīgā reize, kad F-Renault 3.5 čempionāta ceļi krustosies ar Formula 1 čempionātu – Monako ielās. Tālāk sekos posmi Spa, Maskavā (Volokolamskas trasē), Red Bull Ring, Hungaroringā, Pola Rikāra trasē un sezonas noslēgsies 20.oktobrī Barselonā.

Krievi nāk!

Interesanti, ka bez Mihaila Aļošina (attēlā zemāk), kurš startēs vadošajā “Tech 1 Racing” komandā, šajā čempionātā būs vēl trīs krievi. Sergejs Sirotkins (ISR, 17 gadi) 2011.gadā kļuva par Formula Abarth Eiropas sēriju čempionu, bet pērn palika trešais AutoGP čempionātā. Daņila Move (Comtec Racing, 27 gadi) nopietnus panākumus nav guvis, taču F-Renault čempionātā startē jau kopš 2007.gada. Nikolajs Marcenko (Pons Racing, 19 gadi) ir izgājis caur vācu F3 ‘gaļasmašīnu’ un viņam ir viena gada pieredze F-Renault. Perspektīvākais šajā sarakstā ir Sirotkins, kuram gan vēl nepieciešama pāris gadu pieredze.

TV

Jau šīs nedēļas nogales posms, gluži kā lielāka daļa F-Renault 3.5 čempionāta sacīkšu, būs redzama “Eurosport” TV kanālā. Pirmā sacīkste sāksies sestdien 14:00 tiešraidē “Eurosport” kanālā (pirms tam 13:00 tiešraide no AutoGP sacīkstes Marakešā), bet otrā sacīkste 14:15 svētdien jau “Eurosport2″ kanālā (pirms tam 12:15 atkal AutoGP).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Futbolistes portrets. Luīze Lorence

Veiksmīgi savienot futbola spēlēšanu hobija līmenī ar divām darba vietām, studijām maģistrantūrā un jaunības izbaudīšanu nemaz nav neiespējami. To lieliski pierāda Luīze Lorence, viena no FK "...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi