Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Fetels pirmo reizi šosezon izcīna uzvaru kādā no F-1 kvalifikācijām

Vācu pilots Sebastjans Fetels no Ferrari komandas sestdien guva uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Kanādas Grand Prix - kvalifikācijā.

Vācietim šī bija pirmā uzvara kvalifikācijā šosezon. Viņš noslēdzošajā kārtā apli veica vienā minūtē un 10,240 sekundēs, kas viņam par 0,206 sekundēm ļāva apsteigt pasaules čempionu un kopvērtējuma līderi, britu Lūisu Hamiltonu no Mercedes.

Trešais bija Fetela komandas biedrs Šarls Leklērs no Monako, kamēr ceturtais negaidīti bija austrālietis Daniels Rikjardo no Renault. Pirmo sešinieku savukārt noslēdza francūzis Pjērs Gaslī (Red Bull) un soms Valteri Botass (Mercedes).

Tālāk septītais bija vēl viens Renault pilots Niko Hilkenbergs no Vācijas, kuram sekoja McLaren braucēji - brits Lendo Noriss un spānis Karloss Sainss, bet desmitnieku noslēdza dānis Kevins Magnusens (Haas).

Tikmēr neveiksmīgu kvalifikāciju aizvadīja Red Bull komandas pilots Makss Verstapens no Nīderlandes, kurš nespēja pārvarēt otro kārtu un spiests samierināties tikai ar 11.starta vietu.

Kvalifikācija gan aizkavējās, jo avāriju piedzīvoja Magnusens, kurš ietriecās sienā, tāpēc sesija uz brīdi tika pārtraukta. Tikmēr sportists tika nodots mediķu aprūpē, tomēr veselības likstas viņam netika konstatētas.

Kanādas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien.

Čempionātā kopvērtējumā līderis Hamiltons sešos posmos iekrājis 137 punktus, kamēr otrais ar 120 punktiem ir Botass. Tālāk ar 82 punktiem seko Fetels, ceturtais ar 78 punktiem ir Verstapens, bet piektajā vietā ar 57 punktiem ir Leklērs.

Mercedes komandas piloti ir uzvarējuši visos sešos šosezon aizvadītajos posmos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi