Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Fetels triumfē F-1 Korejas Grand Prix un pārņem vadību čempionāta kopvērtējumā

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16.posmā - Dienvidkorejas Grand Prix - svētdien uzvarēja pēdējo divu gadu pasaules čempions Sebastjans Fetels, svinot jau savu trešo panākumu pēc kārtas un kļūstot par kopvērtējuma līderi. Otrais finišēja Fetela komandas biedrs Red Bull komandā Marks Vēbers no Austrālijas.

Pirms tam abi Red Bull braucēji bija uzvarējuši arī kvalifikācijā, tomēr tad nedaudz ātrāks bija Vēbers. Pašā sacīkstes sākumā Fetelam izdevās austrālieti apsteigt un sacīkstes gaitā situācija nemainījās. Pirmajās divās vietās Red Bull piloti finišēja pirmoreiz šosezon.

Trešais šoreiz finišēja līdzšinējais kopvērtējuma līderis Fernando Alonso (Ferrari) no Spānijas, kuram cieši sekoja viņa brazīliešu komandas biedrs Felipe Masa.

Piektais šoreiz finišēja Lotus somu braucējs Kimi Raikonens, kuram sekoja vācietis Niko Hilkenbergs (Force India) un startos skandalozu slavu ieguvušais Raikonena komandas biedrs Romēns Grožāns no Francijas.

Astotais finišu sasniedza vēl viens franču braucējs Žans Ēriks Verņs no Toro Rosso komandas, bet pie punktiem tika arī viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas un McLaren-Mercedes britu braucējs Lūiss Hamiltons.

McLaren-Mercedes braucējiem bija ļoti neveiksmīga diena, jo Hamiltona tautietis un komandas biedrs Džensons Batons izstājās jau pirmajā aplī, kad viņa formulai uzskrēja Sauber braucējs Kamui Kobajaši.

Kopvērtējumā tagad Fetelam ir 215 punkti un viņš par sešiem punktiem apsteidz Alonso. Trešajā vietā ar 167 punktiem ir Raikonens, kuram 14 punktus zaudē Hamiltons. Vēl par vienu punkti atpaliek Vēbers, bet sestais ar 131 punktu ir Batons.

Konstruktoru kausā līderpozīcijā ar 367 punktiem nostiprinājās Red Bull vienība, bet uz otro vietu ar 290 punktiem pakāpās Ferrari. Savukārt McLaren-Mercedes kontā ir 294 punkti, bet tai ar 255 punktiem seko Lotus vienība.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā. Nākamais posms pēc divām nedēļām tiks aizvadīts Indijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi