Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Fetels uzvar F-1 Vācijas Grand Prix kvalifikācijā, Hamiltonam tehniskas ķibeles

Vācijas pilots Sebastjans Fetels no Ferrari vienības sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Vācijas Grand Prix izcīņas kvalifikācijā Hokenheimas trasē, kamēr viņa sīvākais konkurents un pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Mercedes komandas saskārās ar tehniskām ķibelēm.

Fetels otro reizi karjerā uzvarēja Vācijas "Grand Prix" kvalifikācijā Hokenheimas trasē, atkārtojot 2010. gadā gūto panākumu.

Vācietis trases apli veica minūtē un 11,212 sekundēs, par 0,204 sekundēm pārspējot somu Valteri Botasu no "Mercedes", kamēr trešais bija Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas.

Fetels uzstādīja jaunu Hokenheimas trases apļa rekordu, 55.reizi karjerā izcīnot "pole position" jeb triumfējot kvalifikācijas sacensībās.

Tikmēr Hamiltona vadīto formulu jau pirmajā kvalifikācijas sesijā piemeklēja tehniskas problēmas, tāpēc brits hidraulikas ķibeļu dēļ bija spiests apstāties un beigt dalību kvalifikācijā.

Svētdien Vācijas "Grand Prix" izcīņu Hamiltons sāks no 14.vietas.

Ceturtais kvalifikācijā bija nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull", tālāk sekoja dānis Kevins Magnusens un francūzis Romēns Grožāns, kuri pārstāv "Haas" komandu, bet desmitniekā tika arī "Renault" braucēji Niko Hilkenbergs, Karloss Sainss, Šarls Leklerks no "Sauber" un Serhio Peress no "Force India".

Fetels nekad nav uzvarējis F-1 posmā Hokenheimas trasē, bet 2013.gadā viņš bija pirmais Vācijas "Grand Prix" izcīņā, kas notika Nirburgringas trasē.

Jau ziņots, ka piektdien brīvajos treniņos ātrākie bija Verstapens un viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas, bet sestdien trešajā treniņu sesijā spēcīgā lietū labāko apļa laiku uzstādīja Leklerks. Tiesa, lietus dēļ trasē devās mazāk nekā puse no dalībniekiem.

Rikjardo svētdien gaida smaga sacīkste, jo pēc dzinēju detaļu nomaiņas viņš saņēmis sodu un Vācijas Lielo balvu sāks no pašām beigām. Tieši tāpēc Rikjardo sestdien kvalifikācijā, taupot riepas, veica tikai sešus apļus, uzrādot 16.rezultātu.

Vācijas "Grand Prix" izcīņa, kas ir sezonas 11.posms, slavenajā Hokenheimas trasē notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 11.posma līderim Fetelam ir 171 punkts, kamēr 163 punkti ir Hamiltonam. Trešais ar 116 punktiem ir soms Kimi Reikenens ("Ferrari"), bet viņam ar 106 un 104 punktiem seko attiecīgi Rikjardo un Botass, tikmēr sestais ar 93 punktiem savukārt ir Verstapens.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 287 punktiem ir "Ferrari", kamēr 20 punktus atpaliek "Mercedes", bet trešā ar 199 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi