Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Motofrīstaila Latvijas Grand Prix izcīņā laurus plūc francūži

Pasaules motofrīstaila čempionāta 8.posmā Latvijas Grand Prix uz goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem kāpa franču motobraucēji Remī Bizārs un Braiss Izo, kuri pārspēja spāni Hose Mirallesu, informēja rīkotāji.Kvalifikācijā par iespēju startēt finālā sacentās vienpadsmit sportisti no astoņām pasaules valstīm.

To vidū pirmo reizi čempionāta vēsturē bija arī Krievijas sportists Aleksejs Koļesņikovs, kurš savās debijas sacensībās demonstrēja ievērības cienīgus trikus. Norvēģis Andre Villa, no kura tika gaidīts ļoti labs rezultāts, kvalifikācijas trešā lēcienā pieļāva kļūdu, kas tam maksāja daudz punktus, zaudētu laiku un iespēju sacensties finālā.Pēc veiksmīgas kvalifikācijas, itālis Masimo Biankončinī uzvarēja gan augstlēkšanas, gan "Whip" disciplīnās. Itālim gan neizdevās uzstādīt jaunu pasaules rekordu augstlēkšanā, taču 8,3 metri arī ir ievērības cienīgs rezultāts.Finālā visi sportisti "latiņu" pacēla vēl augstāk un visiem Latvijas motofrīstaila faniem bija iespēja vērot galvu reibinošus trikus, kuru vidū bija ne tikai divu, bet pat trīs triku kombinācijas. Itālis Masimo Biankončīnī finālā demonstrēja visus savus labākos trikus, taču augstāk par sesto vietu pakāpties nespēja. Latvijas publikas mīlulis, čehs Libors Podmols, neskatoties uz to, ka uz motocikla, pēc kājas traumas sadziedēšanas, sēdās tikai nedēļu atpakaļ rīdziniekiem parādīja negaidīti spilgtu sniegumu, tajā iekļaujot Super un Switchblade flipus. Taču amerikānim Brodijam Vilsonam, kurš bez savas ierasto triku programmas Rīgā nodemonstrēja arī Tsunami flipu, finālā veicās labāk par Podmolu un, izcīnot 4.vietu, viņš čehu atstāja 5.vietā. Par vietu sadalījumu uz goda pjedestāla cīnījās Miralles, Bizārs un Izo. Spānis visiem parādīja savu labi pazīstamo un gana iespaidīgo triku programmu, taču ar to žūriju nepārsteidza. Savukārt abi francūži savā repertuārā iekļāva jaunus un vēl neredzētus trikus – Braiss Izo izpildīja Tsunami Flip Indy kombināciju, bet Remī Bizārs – Superman Seatgrab Flipu. Un galu galā Rīgā uzvaru atkal izcīnīja pagājušā gada čempions Remī Bizārs.IFMX pasaules motofrīstaila čempionāta kopvērtējumā pēc sacensībām Rīgā vēl joprojām līdera pozīcijas ieņem Remī Bizārs, kurš spāni Hose Mirallesu nu jau apsteidz par septiņpadsmit punktiem. Trešajā pozīcijā ir amerikānis Brodijs Vilsons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi