Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Hamiltons startā apsteidz Botasu un triumfē Spānijas Grand Prix

Britu pilots Lūiss Hamiltons no Mercedes vienības svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta piektajā posmā - Spānijas Grand Prix.

Hamiltons startā apsteidza savu komandas biedru Valteri Botasu no Somijas, abiem Mercedes braucējiem divvadībā noturoties līdz pat finišam. Finišā Hamiltons savu komandas biedru apsteidza par aptuveni trim sekundēm.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja nīderlandietis Makss Verstapens (Red Bull), kurš startā apsteidza vācieti Sebastjanu Fetelu no Ferrari vienības. Aiz pirmā četrinieka bija Monako braucējs Šarls Leklērs (Ferrari), kamēr pirmo sešinieku noslēdza Pjērs Gaslī no Francijas (Red Bull), šiem sportistiem finišējot vietās, kādās uzsāka sacensības.

Pēc brita Lendo Norisa (McLaren) avārijas 13 apļus pirms finiša trasē devās drošības mašīna, kurai nobraucot malā, pilotiem bija iespējas pacīnīties par augstākām vietām, taču pirmais sešinieks palika nemainīgs.

Savukārt septīto vietu izcīnīja Haas dāņu pilots Kevins Magnusens, astotais bija McLaren spāņu braucējs Karloss Sainss juniors, devīto vietu ieņēma krievs Daniils Kvjats (Toro Rosso), bet pie punkta tika Romēns Grožāns (Haas).

Mercedes piloti izcīnījuši dubultuzvaras visos piecos šīs sezonas pirmajos posmos.

Pēc svētdien izcīnītās uzvaras Hamiltons atgriezies kopvērtējuma līderpozīcijā, turklāt par ātrāko apli brits nopelnījis vienu papildu punktu. Viņš piecos posmos iekrājis 112 punktus, kamēr otrais ar 105 punktiem ir Botass. Tālāk ar 66 punktiem seko Verstapens, trešais ar 64 punktiem ir Fetels, bet piektajā vietā ar 59 punktiem ir Leklērs.

Sestais posms notiks pēc divām nedēļām Monako.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi