Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jarno Trulli atguvis 3.vietu Austrālijas GP posmā

Starptautiskā autosporta federācija (FIA) ceturtdien pieņēmusi lēmumu atjaunot Toyota komandas pilotu Jarno Trulli trešās vietas ieguvēja statusā Formula-1 pasaules čempionāta pirmajā posmā Austrālijā.

Pasaules čempionam Lūisam Hamiltonam atņemta Austrālijā iegūtā trešā vieta. Gan viņa, gan McLaren komandas sasniegtie rezultāti anulēti par "tiesnešu apzinātu maldināšanu", FIA paziņojumu citē aģentūra Reuters.

Lēmumā teikts, ka Hamiltons un McLaren komanda rīkojusies nepieļaujami, pēc svētdienas sacīkstēm tiesnešiem apzināti sniedzot nepatiesu informāciju un tādējādi pārkāpjot vispārpieņemtos godīgas sportiskās cīņas principus.

Vārdā neminēts FIA pārstāvis aģentūrai Reuters arī pavēstījis, ka šis varētu nebūt galīgais soda mērs, un pret Hamiltonu un McLaren varētu vērst vēl citas sankcijas.

Līdz ar to Austrālijas GP izcīņas pirmais astoņnieks ir šāds: 1. Džensons Batons (Lielbritānija, Brawn GP), 2. Rubenss Barikello (Brazīlija, Brawn GP), 3. Jarno Trulli (Itālija, Toyota), 4. Timo Gloks (Vācija, Toyota), 5. Fernando Alonso (Spānija, Renault), 6. Niko Rosbergs (Vācija, Williams), 7. Sebastjans Buemi (Šveice, Toro Rosso), 8. Sebastjēns Burdē (Francija, Toro Rosso).

Jau ziņots, ka ceturtdien Formula-1 pasaules čempionāta tiesneši izsauca Lūisu Hamiltonu un McLaren komandas vadības pārstāvjus sniegt paskaidrojumus par viņa dīvaino rīcību brīdī, kad trasē otro reizi bija devusies drošības mašīna, motivējot to ar jaunu faktu parādīšanos.

Kā zināms, Jarno Trulli apdzina pasaules čempionu, kurš pēkšņi bija sācis braukt lēnām trases otrā malā, par to nopelnīja 25 sekunžu sodu un zaudēja trešo pozīciju, kuru ieguva Hamiltons. Trulli savu rīcību skaidroja ar to, ka viņam licies - McLaren braucējam radušās tehniskas problēmas.

Toyota F-1 komanda sākotnēji pauda apņēmību cīnīties par Trulli atjaunošanu trešās vietas ieguvēja statusā, tomēr trešdien atsauca iesniegto apelācijas pieteikumu, jo neesot izredžu uz tiesnešu lēmuma atcelšanu.

Trulli pēc sacīkstēm savu vainu neatzina un apgalvoja, ka Hamiltons viņu ir palaidis garām, nevis viņš čempionu apdzinis.

"Mēs esam sarūgtināti par notikušo, taču konkrētajā situācijā neplānojam spriedumu pārsūdzēt. Lēmums ir bargs, bet pieredze liek mums ar to samierināties," notikušo komentēja McLaren komandas vadītajs Mārtins Vitmāršs.

Pēc viņa vārdiem, noticis pārpratums.

Brīdi pēc tam, kad drošības mašīnas bija izbraukusi trasē, Trulli nesavaldīja savu formulu un izbrauca ārpus trases. Šādā situācijā Hamiltonam bija tiesības apdzīt Toyota pilotu, ko viņš arī izdarīja. Tomēr, tā kā McLaren vadībai tomēr nebija īstas pārliecības, vai čempions drīkst saglabāt trešo pozīciju, tika dots rīkojums atdot trešo vietu Trulli.

Tiesneši, kas situāciju svētdien analizēja bez McLaren radiosakaru izpētes, sodīja Trulli ar 25 sekundēm.

Vitmāršs noliedza FIA lēmumā teikto par apzināto melošanu, taču atzina, ka McLaren pieļāvuši kļūdu, īpaši un laikus neinformējot par radiosakariem starp Hamiltonu un vadību. Britu komandas pārstāvji bijuši pārliecināti, ka šī saruna bijusi tiesnešu rīcībā jau pirms lēmuma sodīt Trulli.

(papildināta ar 4.rindkopu un McLaren komandas versiju)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi