Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Kobajaši-san ir labākais japāņu F1 pilots

Bijušais Pasaules čempions Alans Džounss ir pārliecināts, ka Kamui Kobajaši ir labākais japāņu pilots, kas jebkad startētjis Grand Prix sacīkstēs.

Džounss ir pārlieicnāts, ka 26 gadus vecajais japānis ir pelnījis palikt Formulā 1 arī nākamajā sezonā un aicinājis japāņu kompānijas sniegt atbalstu pilotam, kurš zaudēja vietu “Sauber” sastāvā, kur tika nolīgts meksikānis Estebans Gutiress.

Kobajaši, kurš šogad izcīnīja vienu goda pjedestālu – savā māju posmā Suzukas trasē, ir izveidojis mājas lapu kamui-support.com, kur japāņu līdzjutēji var ziedot naudu, lai atbalstītu Kamui startu Formulā 1 2013.gada sezonā. Šobrīd savākti ir jau 1,4 miljoni sterliņu mārciņu. Interesants salīdzinājums – Rubensam Barikello, lai turpinātu karjeru IndyCar sērijās, kur brazīlietim bija piedāvājumi no divām komandām, bija nepieciešami 1,25 miljoni sterliņu mārciņu.

“Kamui ir labākais pilots no Japānas, kas startējis Formulā 1,” paziņoja austrālietis Džounss, kurš par pasaules čempionu kļuva 1980.gadā “Williams” sastāvā. “Es vienmēr esmu atbalstījis pilotus, kas demonstrē drosmi, kontrolētu agresivitāti un spēcīgu apņēmību – visas šīs īpašības es saskatu Kobajaši-san raksturā. Tagad japāņu korporācijām būtu īstais laiks nostāties aiz Kobajaši muguras un nodrošināt viņa nākotni Formulā 1.”

Japāņu F1 piloti – punktu guvēji

Kamui Kobajaši tikai šogad jau ar pieminēto panākumu Suzukā izcīnīja pirmo goda pjedestālu F1 karjerā, taču ar to pietiek, lai kvalificētos starp labākajiem japāņu pilotiem. Šajā sakarā “Autosport” ir veikuši nelielu salīdzinājumu par labākajiem japāņu Formula 1 pilotiem. Kopā F1 startējuši 17 japāņi, bet pie punktiem tikuši septiņi sekojošie.

Kamui Kobajaši. Kopš debijas 2009.gada Brazīlijas GP posmā Kobajaši ir spējis astoņas reizes finišēt labāko sešiniekā, vienu reizi stāvējis uz pjedestāla, startējis no pirmās starta rindas un izcīnījis ātrāko apli. Kopā Kamui kontā ir 115 punkti.

Takuma Sato. 2004.gadā čempionāta kopvērtējumā Sato ierindojās 8.vietā un tā ir augstākā pozīcija japāņu pilotiem. Ja Sato izcīnītos punktus pārrēķinām pēc esošās punktu sistēmas, tad viņa kontā būtu 137 punkti, taču pagaidām Sato ir piedalījies par 30 sacīkstēm vairāk nekā Kobajaši. Šobrīd Sato startē IndyCar sērijās.

Satoru Nakadžima. Japāņu pilotu pionieris – pirmais pilna laika F1 pilots, kurš startēja no 1987. līdz 1991.gadam. Nakadžima vecākais desmit reizes finišēja starp sešiem labākajiem un izcīnīja pirmo japāņiem ātrāko apli – 1989.gadā Adelaidā.

Aguri Suzuki. Līdz šim gadam japāņiem bija tikai viens pilots, kas kāpis uz goda pjedestāla māju posmā – Aguri Suzuki 1990.gadā ar “Larrousse Lola-Lamborghini LC90″ bija neapturams. No 1988. līdz 1995.gadam 64 GP laikā Suzuki izcīnīja arī četras sestās vietas.

Ukio Katajama. Šim japānim pieder rekords ar visvairāk aizvadītajiem posmiem F1 – 94 GP sacīkstes “Larrousse”, “Tyrrell” un “Minardi” sastāvā no 1992. līdz 1997.gadam. Rezultāti nebija izcili, taču Katajama trīs reizes iebrauca punktos 1994.gada pirmajā pusē, kad startēja “Tyrrell” sastāvā.

Kazuki Nakadžima. Ne visai veiksmīgā sezonā “Williams” sastāvā 2009.gadā ir likusi daudziem aizmirst viņa daudzsološo sniegumu sezonu iepriekš. Nakadžima juniors izcīnīja deviņus punktus un viņa labākā pozīcija finišā bija 6.vieta. 2012.gadā Kazuki Nakadžima kļuva par Formula Nippon čempionu.

Sinži Nakano. Debijas sezonas laikā 1997.gadā “Prost” komandas sastāvā Nakano izcīnīja divus punktus, kas tika piešķirti par sestajām pozīcijām Kanādā un Ungārijā. Tomēr japānis palika komandas biedru Olivjē Panī un Jarno Trulli ēnā. Vēl sekoja sezonas bez punktiem 1998.gadā “Minardi” sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi