Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas F1 simulācijas līga atklāj jau 16.sezonu

Sākoties jaunajai F1 sezonai savu darbību atsāk arī Latvijas F1 simulācijas līga – F1LV (http://f-1.id.lv), atklājot jau 16. sezonu līgas pastāvēšanas vēsturē, informē F1 simulācijas līgas organizators Mārtiņš Rode.

Tāpat kā pagājušajā sezonā tiks izmantota rFactor spēles bāze, bet šogad startēsim ar 2012 RFT modifikāciju un modeļiem. Sezonas gaitā, iespējams, tiks pievienoti 2013. gada modeļi, kuri vēl šobrīd nav pieejami. Aizvadīta tiks pilnvērtīga 19 posmu sezona.

Dalībniekiem, kuri nav startējuši F1LV nāksies piedalīties pirmssezonas testos, lai iegūtu tiesības izvēlēties komandu un iegūtu vietu sastāvā. Testos tiks izmantoti slēgtie formulu regulējumi, tāpēc tajos varēs iztikt bez īpašām zināšanām par regulējumiem, taču būs jāspēj parādīt savas braukšanas prasmes un jāuzrāda maksimāli ātrs apļa laiks un stabilitāte. Pirmssezonas testi notiks Barselonas trasē 7. aprīlī, ja būs nepieciešams organizēt vēl vienus testus, tad tie būs nākošās nedēļas ceturtdienā, 11. aprīlī. Ja testos kāds nebūs pietiekami gatavs startēšanai, pievienoties līgai varēs arī sezonas gaitā.

Ieteicams rFactor izmantot simulāciju sacīkstēm paredzētās datorstūres, taču ir iespējams braukt arī ar klaviatūru vai pulti, taču tad tas ir sarežģītāk, būs nepieciešams ilgāks laiks treniņiem un jāspēj pareizi un attiecīgi savam braukšanas stilam nokonfigurēt kontroļu iestatījumus un noregulēt formulu. Jāatceras, ka šī ir sacīkšu simulācija un ar citu autobraukšanas spēļu pieredzi, kuras nav simulācijas, visticamāk, nebūs pietiekami, bet bruņojoties ar pacietību un treniņiem var sasniegt maksimālus rezultātus un cīnīties par čempiona titulu.

15. sezonā tika aizvadītas 20 sacīkstes, kurās gada gaitā pārliecinoši dominēja Mārtiņš Rode ar 12 uzvarām un 17 pjedestāliem, izcīnot pārliecinošu čempiona titulu. Par pārējām pozīcijām kopvērtējumā cīņa izvērtās līdz pat pēdējam posmam Brazīlijā, kur savu 2. vietu saglabāt spēja Armands Melgailis, palīdzot Red Bull komandai izcīnīt jau ceturto konstruktoru kausu pēc kārtas, kopā ar komandas biedru Rodi. Trešais sezonu noslēdza Toms Škarsts ar Mercedes, kurš aizvadīja tikai savu otro sezonu. Sezonā kopā startēja 31 dalībnieks, uz pjedestāla kāpa 13 braucēji, bet uzvaras spēja izcīnīt 6 no tiem.

Sīkāku informāciju par jauno sezonu meklējiet http://f-1.id.lv, pieteikties, uzdot jautājumus u.c. var forumā, taču lielākā līgas aktivitāte notiek Skype grupas sarunā, kur ir visi līgas dalībnieki, tāpēc lūgums izmantot arī to.

Gaidīsim gan pieredzējušus, gan nepieredzējušus dalībniekus un centīsimies palīdzēt ar informāciju un padomiem!

Sacīkšu norises diena: svētdiena
Kvalifikācijas starta laiks: 21:00
Sacīkstes starta laiks: 21:30
Sacīkstes ilgums: aptuveni 1 stunda
Pirmais posms: Melburna, 14. aprīlī

Sacīkstes notiks ar vienas vai divu nedēļu intervālu.

Līgas statistika

Aizvadītās sezonas: 15
Čempioni: 6
Visvairāk čempiona tituli: 4 – Atis Praudiņš
Visvairāk uzvaras: 27 – Mārtiņš Rode
Visvairāk pjedestāli: 56 – Mārtiņš Rode
Visvairāk pole-position: 13 – Mārtiņš Rode
Visvairāk sacīkšu: 98 – Reinholds R. Razums
Visvairāk konstruktorkausu: 4 – Red Bull







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi