Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijas sporta fotogrāfi iemūžinās F-1 Eiropas Grand Prix Valensijā

Pirmo reizi Latvijas un Formula 1 vēsturē sacensību laikā notiekošo no malas vēros un iemūžinās divi fotogrāfi no Latvijas – Renārs Koris un Rihards Streiķis. Fotogrāfi laikā no 22. līdz 24.jūnijam  Valensijā varēs izbaudīt un fiksēt visu Eiropas Lielās balvas sacīkšu norisi - kā treniņbraucienus piektdien, tā arī nākamajā dienā kvalifikācijas braucienus un svētdien pašas sacensības, portālu Diena.lv informēja _Nords Porter Novelli _vecākais projektu vadītājs Georgs Rubenis.

Veiktie uzņēmumi vēlāk tiks izstādīti un pārdoti labdarības izsolē. Projektu organizē Domenikss, Daimler Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā un Mercedes-Benz AMG Petronas.

Mercedes-Benz vēsture visā tā pastāvēšanas laikā ir bijusi cieši saistīta ar auto sportu,” saka Domenikss ģenerāldirektors Viktors Troicins. „Sākot jau no pirmajām sacīkstēm, kurās piedalījās Štutgartē konstruētie braucamlīdzekļi 18./19.gs mijā, līdz rūpnīcas komandas atjaunošanai Formula 1 2010.gadā – Mercedes-Benz pauž panākumiem bagātu stāstu. Pateicoties īpašai pretimnākšanai no Mercedes AMG Petronas vienības, esmu lepns, ka varam piedalīties šādā Latvijas sporta un fotogrāfijas vēsturē unikālā brīdī – organizējot mūsu fotogrāfu dalību Eiropas Lielās balvas izcīņā,” tā V.Troicins.

Mercedes-Benz ar rūpnīcas komandu F1 atgriezās 2010.gadā, iegādājoties Brawn GP. Komandā tika iekļauti braucēji Niko Rosbergs un septiņkārtējais pasaules čempions Mihaēls Šūmahers, kurš F1 atgriezās pēc trīs gadu pārtraukuma. Mercedes-Benz komanda un tās šī brīža labākais braucējs – N.Rosbergs – sezonas kopvērtējumā atrodas piektajā vietā. Šajā sezonā Mercedes-Benz startē ar jauno Silver Arrow, ar ko šogad izcīnīta jau viena uzvara - iegūts Ķīnas Grand Prix. Jāpiebilst, ka uzsāktā sezona ir sevišķi spraiga, jo šogad pirmo septiņu sacīkšu laikā neviens sportists nav guvis vairāk par vienu uzvaru.

Sporta fotogrāfi Renārs Koris un Rihards Streiķis jau piedalījušies liela mēroga sporta forumos, piemēram, 2010.gada Pasaules futbola čempionātā Āfrikā. „Man fotogrāfija sākās 2007.gadā fotostudijā Imagine un sporta fotogrāfija kļuva par man tuvāko fotogrāfijas žanru. Par to pārliecinājos 2010.gadā Pasaules futbola čempionātā Dienvidāfrikā. Tā ir neticami laba sajūta būt liela sporta notikuma epicentrā un ķert mirkļus, kadrus un emocijas!”, atzīst Renārs Koris. Savukārt Rihards Streiķis pazīstams arī kā basketbola un  hokeja fotogrāfs. Abi ir fotografējuši arī Kontinentālās Hokeja līgas spēles. 

R.Koris un R.Strēķis uz Valensiju dosies jau ceturtdienas vakarā, lai vēl pirms sacensībām iejustos Eiropas Grand Prix jeb Lielās Balvas gaisotnē. Atgriežoties no sacīkstēm, to laikā uzņemtās bildes tiks izstādītas Domenikss Auto tirdzniecības centrā. Savukārt pēc tam – šī gada rudenī – bildes varēs iegādāties labdarības izsolē. Abu fotogrāfu gaitām varēs sekot līdzi Mercedes-Benz Latvia Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi