Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lauris Freibergs pārtrauc profesionāla motokrosa braucēja karjeru

Viens no pēdējās desmitgades labākajiem Latvijas motokrosa braucējiem Lauris Freibergs nolēmis pārtraukt profesionāla sportista karjeru. 27 gadus vecais motobraucējs kā lēmuma galveno iemeslu minējis pēdējā laikā piedzīvotos savainojumus. "Pirmais un lielākais šī lēmuma punkts ir piedzīvotās traumas.

Kas tik nav sasists, mežģīts un lauzts. Nu cik var? Aizvadītajā sezonā vēl papildus gūtais muguras un kājas lūzums lika nešaubīgi pieņemt šādu lēmumu," savā mājas lapā internetā izteicies Freibergs. "Protams, arī līdzekļi, jo, lai visu sezonu brauktu, trenētos un piedalītos sacensībās, vajag tik tiešām naudaszīmes ar lieliem cipariem. Nepieciešamais gada budžets ir ļoti liels. Pašreizējā situācijā šos lielos ciparus ir tiešām grūti savākt. Škrobe bija arī par to, ka līdzekļu trūkuma dēļ nevarējām pietiekoši uzlabot savu motocikla amortizatorus, motoru. Braukt sacensības ar jaunām riepām, nevis lietotām."

"Pagājuši trīs mēneši kopš lauztās kājas operācijas. Ilgu laiku kliboju. Man ļoti palīdzēja masieris no Liepājas, kurš prasmīgi mācēja izmasēt sapampušās vietas. Nu jau staigāju diezgan solīdi. Skriet gan vēl nesanāk, bet ar mocīti jau mazliet pabraucu. Četras reizes esmu parūcinājis. Palēnām jāiekustas," stāstīja Freibergs.

Profesionāla sportista karjeru viņš pārtrauks, taču pilnībā bez dalības sacensībās nedomā palikt. "Turpmāk dzīvošos vairāk pa Latviju. Piedalīšos Latvijas sacensībās. Varbūt braukšu kādu MX3 posmu. Gribētos arī Holandes čempionātu vēl braukt, bet, lai to darītu, vēl ir daži trūkumi jānovērš," viņš teica.

Freibergs pēdējās sezonas startēja pasaules motokrosa čempionāta prestižākajā - MX1 klasē. Viņa viens no spožākajiem panākumiem bija triumfs 2000.gada Eiropas čempionātā Open klasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi