Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Miks Šūmahers: Ferrari komandā jūtos kā mājās

Talantīgais vācu autosportists Miks Šūmahers pēc saviem pirmajiem testiem Pirmajā formulā (F-1) Ferrari komandā juties kā mājās, teica jaunais braucējs.

Jau ziņots, ka 20 gadus vecais Šūmahers otrdien piedzīvoja F-1 debiju, sēzdamies pie "Ferrari" bolīda stūres Bahreinā notiekošajos testos un uzrādot otro ātrāko apļa laiku. Savulaik šajā vienībā piecus čempiontitulus izcīnīja viņa tēvs Mihaels.

"Jau no paša sākuma jutos kā mājās. Bija patīkami nobraukt pirmos apļus un satikt puišus, kuri strādā ar formulu un mani," intervijā F-1 mājaslapā teica Šūmahers, kurš savulaik ar tēvu vairākkārt bijis kopā "Ferrari" garāžā.

Savos pirmajos testos jaunais vācietis kopumā veica 56 apļus, bet viņa labākais laiks atpalika tikai no Nīderlandes braucēja Maksa Verstapena ("Red Bull").

"Kad pirmo reizi izbraucu trasē, sajutu gāzes pedāli, kuram ir tik milzīga jauda. Jutos labi, turklāt "Ferrari" formulā ir daudz potenciāla," uzskata Šūmahers. "Izbaudīju par visiem 110%, tomēr tai pat laikā jābūt cieņai pret automašīnu, jo tai ir milzīga jauda."

Jau trešdien Šūmahers sēdīsies pie "Alfa Romeo" formulas stūres. Braucējs šogad pievienojās "Ferrari" pilotu akadēmijai.

Līdz šim talantīgais vācietis vienīgo reizi pie F-1 bolīda stūres sēdās 2017.gadā, kad Spā trasē simboliski nobrauca vienu apli ar tēva 1994.gada "Benetton" spēkratu.

Mika tēvs Mihaels Šūmahers savulaik kļuva par septiņkārtēju F-1 čempionu, kas ir nepārspēts rekords. Viņa 91 uzvara atsevišķos posmos arī nav labots sasniegums.

Savukārt par Šūmaheru junioru sauktais Miks pērn kļuva par Eiropas "Formula 3" čempionu, bet šosezon viņš debitē "Formula 2" seriālā, kas tiek uzskatīts par pēdējo pakāpienu uz F-1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi