Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Motokrosa braucējs Sabulis izcīna 12.vietu Ķegumā notiekošā Eiropas čempionāta posmā 250 kubikcentimetru klasē

Latvijas motokrosa braucējs Kārlis Sabulis svētdien Ķeguma mototrasē Zelta zirgs izcīnīja 12.vietu Eiropas čempionāta (EMX) sacensībās 250 kubikcentimetru klasē.

Sabulis sestdien pirmajā braucienā ieņēma 16.vietu, bet svētdien otrajā braucienā viņš ierindojās devītajā pozīcijā, kas sacensībās kopumā sportistam deva 12.vietu.

Vēl šajā klasē startēja Tomass Šileika, kurš sacensībās ieguva 25.vietu. Latvijas sportists sestdien pirmajā braucienā ierindojās 25.vietā, bet svētdien otrajā braucienā viņš ieņēma 21.pozīciju.

Jau ziņots, ka pamatsacensībām 250 kubikcentimetru klasē nekvalificējās Arnolds Sniķers.

Tikmēr EMX 300 kubikcentimetru klasē Andris Štendenbergs sacensībās izcīnīja 16.vietu. Latvijas sportists sestdien pirmajā braucienā ieguva 16.vietu, savukārt svētdien otrajā braucienā viņam 14.pozīcija.

Savukārt EMX 125 kubikcentimetru klasē Latvijas braucēji - Rainers Žuks, Toms Babris un Sandis Armīns Frienbergs - pamatsacensībās neiekļuva.

Sezonas kopvērtējumā pēc diviem posmiem 250 kubikcentimetru klasē Sabulis ar 23 punktiem ieņem 15.vietu, savukārt 300 kubikcentimetru klasē Štendenbergs ar 12 punktiem ierindojas 19.pozīcijā.

Svētdien Ķegumā plkst.13.15 starts tiks dots pasaules čempionāta MX2 klases pirmajam braucienam, kur no otrās vietas startēs Latvijas lielākā cerība Pauls Jonass.

Par kvalifikācijas uzvarētāju sestdien kļuva Jonasa komandas biedrs Red Bull KTM Factory Racing komandā Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, bet cits Latvijas sportists šajā klasē Roberts Justs no "HSF Logistics" izcīnīja 12.vietu.

Otrais brauciens šai klasei paredzēts plkst.16.10.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 250 punktiem ir Herlingss, kurš uzvarējis visos desmit braucienos. Otrais ar 192 punktiem ir Sīvers, bet trešais ar 166 punktiem ir Jonass, kurš par trim punktiem apsteidz krievu Aleksandru Tonkovu. Tikmēr Justs ar 65 punktiem atrodams 14.pozīcijā.

Savukārt prestižākās MXGP klases sportisti pirmo braucienu aizvadīs plkst.14.15, kamēr otram starts tiks dots plkst.17.10.

Šīs klases kvalifikācijā labākais bija Slovēnijas motokrosa braucējs Tims Gajsers, kurš apsteidza slaveno itāli Antonio Kairoli. Tikmēr Dāvis Ivanovs, kurš brauc Latvijas motokrosa kluba "MX Moduls" sastāvā, bija 18.pozīcijā, bet divas pozīcijas zemāk bija Toms Macuks, kurš pārstāv Nīderlandes komandu "Gebben Van Venrooy Kawasaki".

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 219 punktiem joprojām ir francūzis Romēns Fevrs, kurš sestdien bija piektais, bet Gajsers no viņa atpaliek par trīs punktiem, kamēr trešais ar 171 punktu ir daudzkārtējais pasaules čempions Kairoli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi