Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Motokrosa kokteilis Ķegumā

Tik interesanti kā šogad nav bijis pēdējās divpadsmit sezonās, kad čempionu liktenis allaž izšķīrās divu braucēju — latvieša Kristera Serģa un holandieša Daniela Vilemsena — duelī. Pārējiem atlika cīnīties par trešo vietu. Šogad piecus posmus pirms čempionāta beigām uz pirmo vietu pretendē vismaz četras ekipāžas — intriģējošo sezonas gaitu pirms devītā posma sacensībām sestdien un svētdien Zelta zirgs trasē Ķegumā akcentēja arī kantētājs Kaspars Liepiņš. Viņš duetā ar beļģu pilotu Jorisu Hendriksu ir līderi kopvērtējumā.

"Neierasti, taču baigi forši," 24 gadus vecais K.Liepiņš neslēpj, ka atrasties kopvērtējuma galvgalī ir gan visai negaidīti, gan ļoti patīkami. Taču uz to iets smagā darbā, tāpēc cēsnieks nejūtas, kā saņēmis dāvanu no zila gaisa. Labās līdzbraucēja iemaņas smēlies no desmit BMX sportā pavadītiem gadiem. "Mans trumpis ir līdzsvara izjūta," Kaspars skaidro, ka atradis kopīgu valodu ar mocīti jau ar pirmajām braukšanas reizēm. Viņš sāka 17 gadu vecumā, taču straujš solis uz priekšu sperts 2007.gada izskaņā, kad saņēmis Jorisa Hendriksa piedāvājumu braukt kopā. Pērn abi pasaules čempionāta kopvērtējumā bija ceturtie.

Arī šīs sezonas pirmā puse vedināja domāt, ka nekas netraucēs Danielam Vilemsenam izcīnīt astoto čempiona titulu. Taču 5.jūlijā holandietis lauza kāju un kopvērtējumā noslīdējis uz piekto vietu (225 punkti). Ķegumā Vilemsens plāno atgriezties trasē. "Pirms diviem gadiem man bija līdzīgs lūzums. Lai varētu staigāt, vajadzēja divarpus mēnešus," Liepiņš ir skeptiski noskaņots pret Vilemsena konkurētspēju. Taču konkurentu tik un tā netrūkst.

Duetam Joriss Hendrikss/Kaspars Liepiņš (272) piecus punktus zaudē Jorisa brālēns Jans Hendrikss ar Timu Smeuninksu, bet septiņus — vācietis Marko Hapihs kopā ar šveicieti Martinu Betšartu. Nekur tālu nav arī latvieši Jānis un Lauris Daideri (253).

Pretendenti uz pirmo vietu Ķegumā būs arī Māris Rupeiks/Haralds Kurpnieks (223), kuri kāpa uz goda pjedestāla divās iepriekšējās sezonās, pērn pat palīdzot Latvijai izcīnīt dubultuzvaru, jo otrie bija Kristers Serģis/Kaspars Stupelis. "Lai gan ar nulle punktiem posmā Beļģijā sabruka cerības uz titulu, zinām, ko varam, tāpēc Ķegumā cīnīsimies par uzvaru," Rupeiks mēģinās atkārtot pērn iespēto.

Sacensību programmu līdzīgi kā pērn kuplinās arī Eiropas čempionāta posms kvadricikliem. Astoņu Latvijas pārstāvju pulkā būs arī pieckārtējais pasaules čempions blakusvāģu klasē Artis Rasmanis.

Sestdien biļešu cenas svārstīsies no trim līdz pieciem latiem, bet svētdien — no pieciem līdz septiņiem latiem. Būs arī ģimenes biļetes. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam un invalīdiem ieeja bez maksas.

*

Motokross

Pasaules čempionāta posms blakusvāģu klasē un Eiropas čempionāta posms kvadricikliem

8.VIII no plkst.12 līdz 17.45 kvalifikācijas braucieni

9.VIII no plkst.12.30 līdz 17.30 fināla braucieni

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi