Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Naudu vai talantu? Ko izvēlēsies mazās F1 komandas?

Kamēr vadošajās F1 komandās nosacīti brīva ir vairs tikai viena vieta, cita situācija valda “nabadzīgajā” galā, kur priekšroka varētu tikt dota pilotiem ar lielāko naudas maku.

Kovalainens gaida

Lai gan “Caterham” uzskatāma par spēcīgāko starp “vājā trijnieka” komandām, tās boss Tonijs Fernandess neslēpj, ka pēc sezonas beigām sastāvā, iespējams, vajadzēs pieņemt kādu, kurš par savu vietu varēs samaksāt. Un tas tiešā veidā atsauktos uz Heiki Kovalainenu, kurš līdz šim Formulā 1 noturējies sava talanta, ne dāsno iekrājumu vai sponsoru dēļ. Un jo ilgāk “Caterham” gaidīs ar lēmumu, jo mazāk izredžu somam būs sameklēt vietu citā komandā. Lielākā problēma ir fakts, ka Konstruktoru kausā “Caterham” šobrīd ir aiz “Marussia”, un ja tāda situācija būs arī sezonas izskaņā, komandu naudas sadalē garām ies ļoti svarīgi miljoni. Kā alternatīva Kovalainenam tiek minēts holandietis Giedo van der Garde, kurš šogad jau piedalās F1 treniņbraucienos.

Čiltons piedāvā naudu

Viens no pilotiem, kurš var lepoties ar spēju piedāvāt savu naudu, ir arī brits Makss Čiltons, ietekmīgā apdrošināšanas biroja “Aon” augsta ranga amatpersonas dēls. 21 gadu vecais GP2 pilots (šogad ceturtais) ir atradis divus sponsorus, kas pilnībā gatavi nodrošināt F1 sezonas budžetu un paša ģimenei pat nenāktos ieguldīt ne centa. Šonedēļ Čiltons jau pilotē “Marussia” formulu Abū Dabī GP izcīņas treniņbraucienos.

“Marussia” meklē investorus

Tikmēr pati “Marussia” komanda nonākusi lielās finansiālās grūtībās un britu “Guardian” ziņo par 79 miljoniem ASV dolāru lieliem zaudējumiem. Tiek lēsts, ka komandas vērtība esot 72 miljoni, bet tās parādi mērāmi 125 miljonos. Pat divi “jaudīgi” maksātāji pilotu izskatā un naudas balva par “Caterham” apsteigšanu nevarētu būt situācijas glābēji. Šobrīd vienībā turpina startēt Timo Gloks un Šārlzs Piks.

Senna varēs maksāt arī nākošgad

Viens no tiem, kuram varēja paredzēt drīzu atvadīšanos no F1 sacīkstēm, bija Bruno Senna. Taču nu brazīlietis apstiprinājis, ka viņa sponsori gatavi turpināt maksāšanu par startiem arī nākošsezon. Tomēr “Williams” vēl nav izlēmuši, vai paturēs Sennu sastāvā. Varbūt uzrodas kāds bagātāks vai talantīgāks? Pastora Maldonado izredzes cerīgākas – šogad izcīnīta viena uzvara un Venecuēlas nauda “aizmugurē”. Taču “Williams” vienalga turpina klusēt.

Algersuari slepenais ierocis

Krietni labas cerības atgriezties F1 apritē ir Haimem Algersuari, kurš pēc aiziešanas no “Toro Rosso” šogad aktīvi piedalījās oficiālajos “Pirelli” riepu testos. Portugālim varbūt arī nav tik labu sponsoru kā Sennam, Maldonado vai Čiltonam, taču ir “slepenu pierakstu kladīte”, kurā uzskaitītas dažādas jaunā sastāva riepu īpatnības un īpašības. Nav šaubu, ka tieši Algersuari vislabāk zina kādas ir riepas ar ko nākošgad startēs visas komandas – viņš jau veicis ekvivalentu 11 sacīkstēm, kamēr pārējie ar tām pirmo reizi iepazīsies tikai Brazīlijas GP treniņbraucienos. Vilinoši. Taču reāli to atļauties var tikai “Force India” un varbūt vēl “Williams”, kas varētu mēģināt paļauties uz Maldonado naudu.

Algersuari ierocis vai Zutila spēks?

Līdz ar to vēl jāgaida “Force India” lēmums. Pols di Resta diezgan droši paliks tās rindās, taču vēl jāsameklē aizstājējs Hilkenbergam. Te īstā vieta būtu Adrianam Zutilam, kurš tieši Hilkenberga dēļ pirms gada bija spiests aiziet no Formulas 1. Taču ir tik pat skaidrs, ka viss nenotiks tā kā varētu likties un vēl sagaidāms ne viens vien (kaut vai mazs) pārsteigums.gan neapšaubāmi ir viens no talantīgā gala braucējiem. Varbūt “Force India” pievienosies Algersuari? Lai gan šķiet, ka tieši “Williams” būtu nepieciešams īsts grūdiens formulas uzlabošanā, ko šis “Pirelli” eksperts varētu uzņemties uz saviem pleciem.

“Lotus” visticamāk drīz apstiprinās Romēnu Grožānu, bet “Sauber” sastāvā debitēs Estebans Gutirezs. Vai te būtu iespējams citāds scenārijs?

F1 komandu sastāvi 2013. gadam F1LV versijā

Komanda Piloti
Red Bull Sebastians Fetels / Marks Vēbers
McLaren Džensons Batons / Serhio Peress
Ferrari Fernando Alonso / Felipe Masa
Mercedes Luiss Hamiltons / Niko Rosbergs
Lotus Kimi Raikonens / Romēns Grožāns
Force India Pols di Resta / Adrians Zutils
Sauber Niko Hilkenbergs / Estebans Gutiress
Toro Rosso Daniels Rikjardo / Žans-Ēriks Verņē
Williams Pastors Maldonado / Haime Algersuari
Caterham Heiki Kovalainens / Giedo van der Garde
Marussia Timo Gloks / Makss Čiltons
HRT Pedro de la Rosa / Dani Kloss

Izcelti tie piloti, kas jau apstiprināti
Slīprakstā izcelti tie piloti, kuru apstiprināšana visticamāk ir tikai laika jautājums

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi