Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Noskaidroti Latvijas motokrosa čempionāta laureāti

Nedēļas nogalē Viļakā tika aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta pēdējais posms, pēc kura kļuva zināmi uzvarētāji visās motociklu klasēs, informē Latvijas Motosporta federācijas motokrosa komisija.

MX1 klasē gan posmā, gan Latvijas čempionāta kopvērtējumā izcīnīja Dāvis Līvs, otrais bija bija Agris Ļitvinovs, bet trešo vietu čempionāta ieskaitē ieguva Leons Kzolovskis. MX2 klasē Viļakas posmā uzvarēja igaunis Kristjans Ratseps, bet Latvijas čempiona titulu izcīnīja Matīss Karro, kurš finišēja pirmais arī MX1 un MX2 klašu superfinālā (2.D.Līvs, A.Ļitvinovs). Sudrabs Dāvim Ivanovam, bronza Tomam Macukam.

Blakusvāģu klasē pirmajā braucienā uzvarēja Kristers Serģis un Kaspars Stupelis, finišā apsteidzot Jāni un Lauri Daiderus, kā arī Māri Rupeiku un Haraldu Kurpnieku. Arī otrajā braucienā ātrākā izrādījās Serģa ekipāža, bet abi pārējie Latvijas spēcīgākie dueti samainījās  vietām. Brāļiem Daideriem trešā vieta posmā garantēja Latvijas čempionu titulu. Otrajā vietā igauņi Poldsārs/Aljess, trešajā Serģis/Stupelis, ceturtajā Rupeiks/Kurpnieks.

85 kub.cm klasē, tāpat kā piecos iepriekšējos posmos, uzvaras abos braucienos izcīnīja Roberts Justs, kurš līdz ar to arī kļuva par valsts čempionu. Otrajā vietā kopvērtējumā Jānis Kārkliņš, trešais Kārlis Sabulis. 50 kub.cm klasē abos braucienos uzvarēja Jans Jakobsons, taču uzvaru kopvērtējumā svinēja igaunis Stīvens Lūks, kurš pēdējā posmā bija tikai astotais. Trešo vietu ieguva labākais no latviešiem Rainers Žuks. 65 kub.cm klasē nepārspēts palika Pauls Jonass, summā apseidzot Tomasu Šileiku un Rihardu Ginteru.

Kvadru Open klasē pēc lietuvieša Imanta Tamaļūna diskvalifikācijas motocikla tehniskās neatbilstības dēļ pirmo vietu Viļakas posmā un arī Latvijas čempionāta kopvērtējumā izcīnīja Artis Rasmanis. Tamaļūns no viņa summā atpalika par vienu punktu, trešo vietu ieguva Mikus Neško, bet ceturtais bija Agris Neija.

Kvadru 100 klasē čempionāta kopvērtējumā sīvā cīņā Endijs Bernics apsteidza igauni Rometu Jurgensonu (attiecīgi 176 un 172 p.), trešā vieta Kristianam Miezītim. Kvadru 200 klasē čempiona titulu ar uzvarām abos braucienos nodrošināja Kaits Kompuss no Igaunijas. Viņš apsteidza Latvijas braucējus Mārci Kārkliņu un Ralfu Reinfeldu. Savukārt kavdru 50 klasē jau pirms pēdējā posma pirmo vietu kopvērtējumā bija garantējis Dinārs Ekharts.

Senioru klasē uzvarēja sezonas līderis Jānis Mironovs, bet klubu vērtējumā trešo gadu pēc kārtas uzvaru svinēja SK Elkšņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi