Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ņūvejs - no 2014.gada F1 dominēs dzinēji

Adrians Ņūvejs ir pārliecināts, ka sākot ar 2014.gada sezonu, kad spēkā stāsies jaunie V6 turbo dzinēju noteikumi, tieši motori būs noteicošais faktors spēku samēros.

“Red Bull” tehniskais direktors ir pārliecināts, ka apstākļos, kad šasiju tehniskie un aerodinamiskie noteikumi ir ļoti stingri reglamentēti, tieši jaunie dzinēji spēlēs dominējošo lomu un viena komandu grupa, kura izmantos tobrīd labāko dzinēju, baudīs pārsvaru pār konkurentiem.

“2014.gadā noteikti būs būtiska atšķirība starp motoru snieguma rādītājiem,” skaidroja Ņūvejs. “Nevar aizmirst, ka turpmāk jaudas agregātā ietilps ne tikai iekšdedzes dzinējs, bet arī visas enerģijas reģenerācijas sistēmas, kas būs atļautas no 2014.gada.”

“Pastāv ļoti liela iespēja, ka kāds dzinēju ražotājs būs paveicis labāku darbu par pārējiem un tādā gadījumā visas mašīnas ar šiem motoriem būs peletona galvgalī,” turpināja “Red Bull” tehniskais boss. “Līdz ar to mums būs nevis komandu čempionāts, bet dzinēju ražotāju čempionāts.”

Adrians Ņūvejs jau izsenis ir kritizējis stingros ierobežojumus šasiju tehniskajos noteikumos un uzskata, ka 2014.gadā tie būs vēl drastiskāki. Tādā gadījumā spēku samēru noteikšana vēl vairāk būs atkarīga no dzinēju jaudas un reģenerācijas sistēmu rādītājiem.

“Aerodinamiskie noteikumi 2014.gadā būs vēl stingrāki nekā tie ir šobrīd,” paziņoja Ņūvejs. “Dzinēju un visu sistēmu integrēšana šasijā ir lieta, kurai komandas šobrīd pievērš vislielāko uzmanību un cieši sadarbojas ar motoru piegādātājiem. Tieši šajā jomā kāda komanda varētu nākt klajā ar novatoriskiem risinājumiem un tādejādi iegūt pārsvaru.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi