Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pedrosa izcīna uzvaru lietus sacīkstē Malaizijā

“Honda” komandas līderis Danijs Pedrosa šodien MotoGP lietus sacīkstē Sepangas trasē Malaizijā atkal pārspēja savu sīvāko konkurentu Horhi Lorenco no “Yamaha”, izcīnot jau trešo uzvaru pēc kārtas.

Startējis no otrās pozīcijas, Pedrosa pirmos deviņus apļus pavadīja braucot cieši aiz līdera Lorenco, taču desmitā apļa pēdējā līkumā ielēca blakus savam spāņu tautietim un tika garām. Uzreiz pēc tam Pedrosa sāka atrauties.

Par spīti tam, ka Pedrosam šī ir jau trešā uzvara pēc kārtas, kopvērtējumā viņš pietuvojies tikai par pieciem punktiem un joprojām ir 23 punktus aiz Lorenco. Atlikušajos divos posmos vajadzēs vairāk kā divas uzvaras, lai triumfētu visā čempionātā – bez Lorenco neveiksmēm cerību nebūs.

Slapjajā trasē šodien vairākiem braucējiem cīņa beidzās ar kritieniem. To vidū bija arī Andreā Doviciozo, kurš kopvērtējumā sīvi cīnās ar Keisiju Stouneru par trešo vietu. Arī Sepangā viņš brauca ceturtajā vietā, mazāk kā sekundi aiz Stounera, taču 10. aplī izslīdēja no trases. No 9. līdz 14. aplim krita arī Bens Spīss, Stefans Bradls, Ivans Silva, kā arī Karls Kračlovs un Rendijs de Punjē, kuri avāriju piedzīvoja vienā aplī un vienā līkumā. Spīss bija lielākais neveiksminieks un pēc kritiena devītajā aplī tika nogādāts slimnīcā ar savainotu plecu.

Lietum pieņemoties spēkā, tiesneši drošības apsvērumu dēļ 15. aplī no 20 plānotajiem nolēma sacīksti pārtraukt. Īsi pirms tam kļūdu bija pieļāvis arī otrajā vietā braucošais Loenco, taču 2010. gada MotoGP čempions paspēja atgriezties ideālajā trajektorijā, pirms viņu paspēja apdzīt Pedrosas komandas biedrs Keisijs Stouners.

Tas deva izredzes pēc sacensību atsākšanas (bija plānots veikt vēl septiņus apļus) atgūt pirmo vietu, taču laikapstākļi neuzlabojās un par sacensību uzvarētāju tika pasludināts Pedrosa, Lorenco ieņemot otro vietu, bet trešais Malaizijas GP palika Stouners, ievērojami uzlabojot savas izredzes finišēt trešajā vietā arī sezonas kopvērtējumā.

MotoGP priekšpēdējā posma sacensības norisināsies jau pēc nedēļas, 28. oktobrī Filipailendas trasē Austrālijā.

Rezultāti tiks publicēti…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi