Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Peteransels izcīna uzvaru Dakaras rallijreida astotajā posmā

Dienu iepriekš sāpīgu neveiksmi piedzīvojušais francūzis Stefans Peteransels svētdien izcīnīja uzvaru Dakaras rallijreida astotajā posmā vieglajām automašīnām, organizatoriem arī paziņojot, ka pirmdien plānotais devītais etaps sliktu laika apstākļu dēļ tiek atcelts.

Jau vēstīts, ka Peugeot komandas titulēto braucēju Peteranselu sestdien septītajā etapā piemeklēja pamatīgas tehniskas ķibeles, kas viņam lika iestrēgt uz stundu un 45 minūtēm, zaudējot vadību kopvērtējumā, līderpozīciju pārņemot komandas biedram Karlosam Sainsam no Spānijas.

Svētdien dalībnieki Bolīvijā veica 585 kilometrus garu posmu no Ujuni līdz Tupisas pilsētai, šajā etapā pievarot 498 kilometrus garu ātrumposmu.

Peteransels ātrumposma distanci veica piecās stundās, 15 minūtēs un 18 minūtēs, par nieka 49 sekundēm pārspējot savu tautieti un komandas biedru Sirilu Desprē, kamēr divas minūtes un 12 sekundes viņam zaudēja Nasers Al-Atija no Kataras, kurš brauc ar Toyota automašīnu.

Tikmēr Sainss finišā bija piektais, uzvarētājam zaudējot septiņas minūtes un četras sekundes.

Kopvērtējumā vadību saglabāja Sainss, kurš par vienu stundu, sešām minūtēm un 37 sekundēm apsteidz Al-Atiju, bet trešais pēc vienas stundas, 13 minūtēm un 42 sekundēm ir Peteransels.

Peteransels savas karjeras laikā par šī prestižā rallijreida uzvarētāju kļuvis 13 reizes, kamēr Sainss tajā vienīgo reizi uzvarējis 2010.gadā, bet šobrīd ir ļoti tuvu savam otrajam panākumam.

Savukārt motociklu ieskaitē posmā uzvarēja francūzis Antuāns Meū (KTM), kurš distanci veica piecās stundās, 24 minūtēs un vienā sekundē. Viņš par minūti un astoņām sekundēm pārspēja amerikāni Rikiju Brabeku (Honda), bet vēl minūti un 37 sekundes lēnāks bija austrālietis Tobijs Praiss (KTM).

Kopvērtējumā vadību saglabāja francūzis Adrjēns van Bēferēns (Yamaha), kurš etapā ieņēma septīto vietu. Pēc astoņiem posmiem viņš par 22 sekundēm apsteidz Kevinu Benavidesu no Argentīnas (Honda), kurš svētdien bija ceturtais. Tikmēr trešais ir Matiass Valkners no Austrijas (KTM), kurš līderim zaudē sešas minūtes un 34 sekundes.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šonedēļ muguras traumas dēļ no sacensībām izstājās pērnā gada Dakaras rallijreida uzvarētājs motociklu klasē Sems Sanderlends no Lielbritānijas.

Organizatori svētdien paziņoja, ka slikto laika apstākļu dēļ pirmdien tiek atcelts sacensību devītais posms, kuram vajadzēja noslēgties Argentīnas pilsētā Saltā. Etaps atcelts, jo prognozes liecina, ka pirmdien gaidāmi negaisi, kas var dalībniekiem trasi radīt neizbraucamu.

Rallijreids noslēgsies 20.janvārī ar 14.posma finišu Kordovā.

Pērn sacensībās vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja Peteransels, kurš karjerā Dakaras rallijreidā ir uzvarējis 13 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks. Savukārt motociklu ieskaitē labākais bija Sanderlends.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi