Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 6. augusts
Aisma, Askolds

Priednieks: Dalība pasaules rallija čempionāta posmā ir katra autosportista sapnis

Dalība pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā ir katra autosportista sapnis, WRC posma Latvijā organizatori citē pilotu Arturu Priednieku.

WRC posmā pirmoreiz piedalīsies arī Latvijas ekipāža Arturs Priednieks/Jānis Krikovalds.

"Šis ir katra autosportista sapnis - piedalīties WRC. Jaunībā tas neizdevās, tagad mēs esam pieredzējuši un piedalāmies," saka Priednieks.

Viņš saka, ka tas ir pārsteigums, jo bija mirklis, kad šķita, ka nebūs finansējuma.

"Ar stūrmani esam aplūkojuši Kurzemes ceļus, kas pa šo laiku ir mainījies, kas jauns," par gatavošanos WRC posmam saka pilots. "Arī mūsu atmiņās spilgti paliekošais dīķis ir mainījis savu lokāciju, un, lai arī treniņu nav bijis tik daudz, cik mums gribētos, mums ir pieredze un vēlme," bilst Priednieks.

"Mūsu uzņēmuma stratēģija un misija ir auto finansēšana - mēs atbalstām ļoti daudzus cilvēkus, piepildot viņu mērķi par jaunu auto," saka AS "Mogo" valdes priekšsēdētājs Ģirts Kurmis.

"Mēs izlēmām atbalstīt arī Priednieka un Kirkovalda sapni par dalību pasaules rallija čempionātā, un jau šobrīd ir gandarījuma sajūta par šo vēsturisko mirkli," piebilst Kurmis.

Jau ziņots, ka ceturtdien Rīgā ar Latvijas pilotu Mārtiņa Seska, Matīsa Mežaka un Priednieka līdzdalību notika WRC posmam Latvijā veltīts pasākums, kurā varēja aplūkot "Rally 1" klases automašīnu, ar kuru sacensībās startēs Sesks/Renārs Francis, kā arī pārējo Latvijas pilotu "Rally 2" automašīnas un saņemt autogrāfus.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā notiks no 18. līdz 21.jūlijam. Rallijs aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Ekipāžām Latvijā būs jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi