Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rallisti apgūs Kuldīgas takas

Intrigu un spraigu cīņu nedēļas nogalē skatītājiem sola Latvijas čempionāta pēdējais posms rallijs Latvija - Kuldīgas rudens, kas svētdien risināsies Kuldīgas apkaimē. Startēs 60 ekipāžu, no kurām trīs būs bruņotas ar WRC klases spēkratiem.Pirms pēdējā posma uzvarētājs ir zināms tikai vienā no četrām klasēm - N4 klasē rallijā Kurzeme uzvarētāja titulu nodrošināja pilots Aivis Egle ar stūrmani Mārtiņu Jerumu.

Ierasti intriģējošākajā klasē Kuldīgas apkaimē otro vietu dalīs Jāņa Vorobjova un Māra Neikšāna ekipāžas.Egle un Jerums nolēmuši izmantot labvēlīgo situāciju un rallijā Latvija izmēģināt spēkus jaudīgākā automašīnā. Izvēle kritusi uz Subaru Impreza WRC automobili. Ar šādu modeli 1999.gada pasaules rallija čempionātā otro vietu izcīnīja brits Ričards Bērnss.

«Interesējāmies par vairākiem automobiļiem, taču lielākā daļa bija par dārgu. Igaunijas kompānijas piedāvātais modelis šķita optimālākais variants,» Egle gan nenoliedz, ka arī šī auto izmēģināšana iecirtīs visai lielu robu ekipāžas budžetā. Sportistu neuztrauc tas, ka modelis bija aktuāls pirms desmit gadiem: «Ja būtu jaunāks modelis, iespējams, nemaz nespētu atrast ar to kopīgu valodu.»

Ar Subaru Egle nedēļas nogalē startēs A plus klasē, kur vienāds punktu skaits (36) pirms pēdējā posma ir pilotiem lietuvietim Rokam Lipeiķim un Mārtiņam Svilim. Pagājušā gada čempions Ivars Vasaraudzis šosezon startējis tikai divos posmos, tādēļ augstāk par trešo vietu pakāpties vairs nevar.

«Domāju, ka cīņa būs ļoti interesanta gan mums, gan skatītājiem. Aivis Egle ir ātrs pilots, un man ir prieks, ka mums būs iespēja sacensties ar līdzīga līmeņa tehniku,» par uzvaru gatavs cīnīties arī Vasaraudzis.

2WD Super klasē uz pirmo vietu pretendē Aivo Tamma un Kaspara Īļa ekipāžas, bet 2WD klasē ir trīs pretendenti - Jānis Fārenhorsts, Ivo Priedītis un Zigurds Kalniņš.

Ekonomisku apsvērumu dēļ rallijā Latvija ierasto divu dienu vietā ātrumposmi notiks tikai svētdien. Finansiālas problēmas skar arī tuvākos kaimiņus, tādēļ jau pēc Latvijas čempionāta noslēdzošā posma sāksies darbs pie nākamgad iecerētā Baltijas rallija čempionāta izveides.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi