Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sainss pēc sāncenšu ķibelēm palielina pārsvaru Dakaras kopvērtējumā

Spānijas autosportists Karloss Sainss trešdien svinēja uzvaru rallijreida Dakara desmitajā posmā un atkal palielināja pārsvaru kopvērtējumā vieglo automašīnu ieskaitē.

2010. un 2018.gada čempions Sainss, kurš startē ar "Mini" spēkratu, karjeras laikā uzvarējis 36 rallijreida "Dakara" posmos.

Trešdienas posms veda pa plašo Rubelhālī tuksnesi Saūda Arābijas dienvidos. Pēdējos 30 kilometros sportistiem bija jāpieveic lielas smilšu kāpas, kas braucējiem bija īpaši smags pārbaudījums.

Sainss 233 kilometrus garajā posmā finišēja pēc divām stundām trim minūtēm un 43 sekundēm. Trīs minūtes un piecas sekundes lēnāks bija polis Jakubs Pšigoņskis ("Mini"), bet četras minūtes un 26 sekundes atpalika Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) braucējs Žinels de Viljerss ("Toyota").

Sainsa sīvākie sāncenši, katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota") un francūzis Stefans Peteransels ("Mini"), saskārās ar navigācijas problēmām, kā rezultātā zaudēja dārgas minūtes. Peteransels no Sainsa atpalika teju 12 minūtes, bet Al-Atija - gandrīz 18 minūtes.

"Šis bija ļoti bīstams posms ar vairākām sarežģītām kāpām. Septiņus kilometrus pirms neitrālās sekcijas kopā ar Naseru un vēl vairākiem braucējiem apmaldījāmies. Daži paspēja laikā, kamēr mēs pareizo ceļo atradām vien tad, kad bijām zaudējuši daudz minūšu. Galu galā, šis posms bija labs manam komandas biedram Karlosam, kurš palielināja pārsvaru pār Naseru," pēc posma stāstīja Peteransels.

Sainsu un Al-Atiju pirms šī posma šķīra 24 sekundes, bet tagad spāņa pārsvars pieaudzis līdz 18 minūtēm un desmit sekundēm, bet vēl 16 sekundes atpaliek Peteransels.

Motociklu klasē pirmo trijnieku aizņēma "Honda" braucēji. Uzvarēja spānis Hoans Barreda, kurš finišēja pēc divām stundām 11 minūtēm un 42 sekundēm, minūti un septiņas sekundes lēnāks bija amerikānis Rikijs Breibeks, bet divas minūtes un 31 sekundi atpalika argentīnietis Kevins Benjavidess.

Breibekam otrā vieta ļāva palielināt pārsvaru kopvērtējumā, kur viņš tuvāko sekotāju Pavlo Kintanilju ("Husqvarna") apsteidz par 25 minūtēm un 44 sekundēm. Trešajā pozīcijā esošais Barreda atpaliek 27 minūtes un deviņas sekundes.

"Dakaras" rallijreids norisinās 42.reizi un šogad sacensības pirmo reizi notiek Saūda Arābijā. Rallijreids 12 posmu garumā noslēgsies piektdien ar finišu Rijādas izklaides parkā "Qiddiya".

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Kataras autosportists Nasers Al-Atija, bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca austrālietis Tobijs Praiss.

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā. Plānots, ka Saūda Arābija sacensības uzņems turpmākos piecus gadus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi