Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Stupeļa ekipāža straujiem soļiem tuvojas čempiona titulam

Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis kopā ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu svētdien Beļģijā izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta 13.posmā, saglabādami drošu vadību kopvērtējumā.

Līdz sezonas beigām atlikuši vairs tikai divi posmi, kuros maksimāli var iegūt 100 punktus. Baksa/Stupeļa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem ir 65 punkti un viņi jau nākamā posma pirmajā braucienā var kļūt par čempioniem. Sezonas priekšpēdējais posms notiks pēc nedēļas Francijā.

Šajā posmā nepārspēts palika Baksa/Stupeļa ekipāžas tuvākais sekotājs Marvins Vanlušens no Beļģijas, kurš uzvarēja abos braucienos un tika pie 50 punktiem. Tikmēr Bakss/Stupelis ar divām otrajām vietām tika pie 44 punktiem, bet trešais ar 36 punktiem bija brits Džeiks Brauns. Savukārt astotie ar 24 punktiem bija igauņu pilots Kerts Variks un latviešu kantētājs Lauris Daiders.

Pirmajā braucienā Vanlušens "izcēla startu" un svinēja uzvaru savā mājas sacīkstē, kamēr Bakss/Stupelis pēc neveiksmīga starta spēja pakāpties uz otro vietu un tikai par četrām sekundēm zaudēt beļģim. Arī otrajā braucienā pirmais finišēja Vanlušens, bet Nīderlandes un Latvijas ekipāža viņam zaudēja desmit sekundes.

Variks ar Daideru abos braucienos bija devītie.

Pēc 12 posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijas ar 533 punktiem ieņem Baksa/Stupeļa ekipāža, bet 468 punkti ir Vanlušenam, kamēr tālāk ar 387 punktiem seko nīderlandietis Kūns Hermanss. Tikmēr Variks ar Daideru iekrājuši 280 punktus un ieņem sesto vietu.

Desmitais posms šosezon norisinājās Latvijas pilsētā Stelpē, kur Stupelis ar Baksu palika otrie, bet Daidera ekipāža izcīnīja ceturto vietu.

Stupelis un Bakss aizvadītajā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi